Kommentar
Læsetid: 4 min.

Pengenød, sex, død og retfærdig vrede kendetegnede ugens gang i kulturen

Kulturredaktionen har i denne uge sunget med på Beyoncés nye, perfekte protestsang. Kim Kardashian har arbejdet på en kritisk podcast om USA’s retssystem, og danske Maren Louise Käehne har skrevet løs på manuskriptet til en kommende filmatisering af sexskandalen i Det Svenske Akademi. Og så nåede filminstruktøren Joel Schumachers liv også frem til rulleteksterne
Den 19. juni udkom Beyoncé med en ny støttesang, 'Black Parade', der fejrer afrikansk kultur. Sangen er en støttesang til Black Lives matter.

Den 19. juni udkom Beyoncé med en ny støttesang, 'Black Parade', der fejrer afrikansk kultur. Sangen er en støttesang til Black Lives matter.

Robyn Beck

Kultur
26. juni 2020

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Dronning Bey har skrevet en perfekt protestsang

Ralf Christensen

Med sit nye nummer »Black Parade« har Beyoncé igen sat sig for bordenden i samtalen om afroamerikansk stolthed. Det udkom den 19. juni på Juneteenth, dagen hvor man højtideligholder frigørelsen i 1865 af USA’s slavegjorte.

Sangen fejrer afrikansk kultur, race og natur – baobabtræet, egyptisk og vestafrikansk mytologi – og bakker op om de aktuelle Black Lives Matter-demonstrationer – »Put your fists up in the air.« Og hun synger om at bruge stakitterne fra den hvide middelklasses prydhaver til at lave skilte til demonstrationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her