Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Balladen i Det Danske Akademi, Slavoj Žižeks pandemibog og optur over EU

Denne udgave af Radio Information handler om Slavoj Žižeks coronabog, EU's radikale bud på en ny globalisering, risikoen for en anden bølge herhjemme, og så om ballade i de finere litterære kredse
Søg på ’Radio Information’ i din foretrukne podcastafspiller. Så får du et udvalg af ugens vigtigste historier fra Dagbladet Information lige ind i øregangene.

Søg på ’Radio Information’ i din foretrukne podcastafspiller. Så får du et udvalg af ugens vigtigste historier fra Dagbladet Information lige ind i øregangene.

Ritzau Scanpix

Kultur
19. juni 2020

Bare indrøm det: Du har gået og ventet på, hvad Slavoj Žižek har fået ud af coronapandemien. Nu behøver du ikke vente længere. Pamfletten Pandemi!: Covid-19 ryster verden af den speedskrivende slovenske filosof, ligger nemlig klar på dansk. Vores Niels Ivar Larsen har oversat Žižek i 20 år. Han besøger mig og fortæller om den nye bog, der blandet andet argumenterer for, hvorfor pandemien bør ende ud i en tro på en solidarisk organisering, der ikke knytter sig til nationalstaterne.

Og det er, ifølge Rune Lykkeberg, hvad EU barsler med: For kun tre måneder siden frygtede mange unionens sammenbrud. Men den redningspakke for de hårdest ramte lande og det forslag til et syvårsbudget, som Kommissionen fremlagde for et par uger siden, er intet mindre end en ny og radikal strategi for globaliseringen, skriver han.

Det er optur – og så glemmer vi lige en stund, hvor nedtur den danske holdning til de sager er. 

Vi skal tale lidt mere om Covid-19. For sammenlignet med andre lande ligner den danske genåbning en rygende succes. Men kan vi læne os trygt tilbage i forvisning om, at dey fortsætter? Indlandsjournalist Louise Schou Drivsholm har talt med dem, der ved mest, og hun kommer i studiet og gør os klogere.  

Sidst, men ikke mindst, skal vi tale om Det Danske Akademi. Først gik fire medlemmer i protest, så gik sekretæren, og nu er der igen ballade efter en udtalelse om Black Lives Matter. Og hver gang hedder stridens omdrejningspunkt Stidsen. Men hvad er det for en institution, hvem er Marianne Stidsen, og hvorfor rager det os, at de er i totterne på hinanden ude på Rungstedlund? Kulturjournalist Rasmus Elmelund svarer. 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her