Feature
Læsetid: 7 min.

Premier League trofæ til Liverpool: Klopp og Co. red den store bølge

Surferøvelser og en italiensk inspireret spillestil hjalp Liverpools manager til at bryde 30 års forbandelse og føre Premier League-trofæet til Merseyside
Liverpool-fans fejrer klubbens første mesterskab i 30 år uden for legendariske The Kop på Anfield Road.

Liverpool-fans fejrer klubbens første mesterskab i 30 år uden for legendariske The Kop på Anfield Road.

Peter Powell/Ritzau Scanpix

Kultur
1. juli 2020

Tilbage i 1991, da Graeme Souness var manager i Liverpool, blev han kontaktet af chefen for klubbens talentspejderafdeling, som fortalte om et dansk målmandstalent, der brændte efter at komme til at spille for Liverpool.

»Der var en ung, dansk målmand, som var Liverpool-fan, og som var villig til selv at betale for rejseudgifter og hotelophold for at komme over til os,« har Souness berettet til Sunday Times.

Den daværende Liverpool-træner afslog dog tilbuddet med henvisning til, at han på det tidspunkt var ved at udskifte holdets mangeårige keeper, Bruce Grobbelaar, med nyindkøbet David James, og han havde ikke behov for at få smidt en tredje aktør ind i den delikate ligning.

»Jeg forsøgte at udfase Grobbelaar, hvilket viste sig vanskeligere end forventet, og desuden havde jeg lige skrevet kontrakt med David James, så jeg havde ikke brug for en uprøvet målmand i den situation.«

Det unge, danske målmandstalent, der dermed fik et nej fra Liverpool, hed Peter Schmeichel.

Kort efter fik Souness kastet endnu en spiller i favnen – hvis han altså ville have ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her