Note
Læsetid: 5 min.

Romance-forfatter vil være amerikansk vicepræsident (men er nok for venstreorienteret)

Kenyanske Binyavanga Wainaina, som kom på TIME’s liste over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden efter at have skrevet romanen ’I Am Homosexual, Mum’, er desværre død alt for tidligt. Og så har en romance-forfatterinde kastet sig ind i den amerikanske valgkamp. Alt sammen i denne uges Bogkort
Stacey Abrams aka Selena Montgomery er på shortlisten over kandidater til at blive 'running mate' for Joe Biden.

Stacey Abrams aka Selena Montgomery er på shortlisten over kandidater til at blive 'running mate' for Joe Biden.

John Amis

Kultur
26. juni 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

KENYA

Forfatter død alt for ung

Kun 48 år gammel blev han, Binyavanga Wainaina, kenyansk forfatter af fiktion og memoirer, queer ikon og redaktør. Han døde efter kort tids sygdom, men bekymringerne for hans helbred har luret, siden han i 2015 fik en alvorlig hjerneblødning.

I 2002 vandt han novelleprisen Caine Prize, og med pengene grundlagde han det litterære tidsskrift Kwani?, som er blevet kaldt det vigtigste litteraturtidsskrift i Afrika syd for Sahara.

Erindringsbogen One Day I Will Write About This Place blev i 2011 valgt til Oprah Winfreys bogklub med deraf følgende bestsellerstatus. I 2007 blev han valgt af World Economic Forum som en såkaldt Young Global Leader, men afslog hæderen og skrev følgende i et brev til den jordanske Dronning Rania:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her