Kommentar
Læsetid: 1 min.

Sådan ser det ud, når Hanne Viemose skriver ’Støjbergs barnebrude’ ind i russisk absurd teater

Forfatter Hanne Viemose har genfortolket en kort tekst af den russiske absurdist Daniil Kharms med titlen ’Den rødhårede mand’. Daniil Kharms blev fængslet i Sovjetunionen under Stalin for at skrive små absurde historier. Hun har udskiftet ’Den rødhårede mand’ med ’Støjbergs barnebrude’
Forfatter Hanne Viemose har genfortolket en kort tekst af den russiske absurdist Daniil Kharms med titlen ’Den rødhårede mand’. Daniil Kharms blev fængslet i Sovjetunionen under Stalin for at skrive små absurde historier. Hun har udskiftet ’Den rødhårede mand’ med ’Støjbergs barnebrude’

Jens Astrup

Kultur
10. juni 2020

I sagen om Inger Støjbergs barnebrude er det, som om virkeligheden ikke gør indtryk, de virkeligt involverede mennesker gør ikke indtryk, almindelig fornuft og sammenhæng gør ikke indtryk. Almindeligt sprogbrug gør ikke indtryk. De manglende barnebrude gør ikke indtryk.

Det er som dansk politik pludselig er blevet en form for absurd teater.

Faktisk er den bedste kommentar jeg i denne sammenhæng kan finde lånt af den russiske absurdist Daniil Kharms, der blev fængslet i Sovjetunionen under Stalin (og døde tragisk i fængslet under belejringen af Skt. Petersborg i 1942) for at skrive små absurde historier.

Jeg har udskiftet ’Den rødhårede mand’ med barnebrudene for at anskueliggøre min pointe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her