Læsetid: 6 min.

Sikke et bogforår, det har været

Corona, akademiballade, magtkampe om læserne, Yahya Hassans død, identitetspolitik og racismedebat og naturens genkomst i litteraturen. Det har været et sindsoprivende litterært forår, her et kort forsøg på at gøre status over det
26. juni 2020

Hvad skal man samlende sige om det bogforår, der nu går på hæld? Med det store Sommerbøger, du sidder med i hænderne, går Informations Bogtillæg på sommerferie, og undertegnede føler her ved sæsonafslutningen en stor fristelse til at prøve at konkludere på et på alle måder sindsoprivende forår. Så her kommer et forsøg på en oversigt i punktform.

  • Corona

Den pandemiske epidemi ramte umiddelbart i mindre grad den litterære verden. Biblioteker og mange boghandlere var i en periode nødt til at lukke, men under hele coronakrisen har det været muligt at købe bøger, og meget tyder på, at bogsalget mange steder og især på nettet ligefrem er steget som følge af isolationen.

En hel kæde, Arnold Busck, holdt lukket og måtte erklære sig konkurs. Siden er en del af deres butikker blevet overtaget af Index Retail, der står bag boghandlerkæden Bog & Idé, ligesom den største butik på Købmagergade i København er blevet overtaget af Politikens Forlag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu