Læsetid: 10 min.

Slimede åletestikler, svampeterapi og 14 andre bøger, der giver dig et nyt syn på naturen

Populærvidenskabelige bøger om naturen sælger som aldrig før. Vi præsenterer en række værker, der blandt andet byder på nye natursyn i fortællinger om det oldgamle erhverv som muldvarpejæger, om at kommunikere med blæksprutter og om pingviners nekrofili
Populærvidenskabelige bøger om naturen sælger som aldrig før. Vi præsenterer en række værker, der blandt andet byder på nye natursyn i fortællinger om det oldgamle erhverv som muldvarpejæger, om at kommunikere med blæksprutter og om pingviners nekrofili

Sofie Holm Larsen

26. juni 2020

Naturbøger er ikke længere kun noget med fodformede vandresko og guides til, hvordan du bedst får kål på dræbersneglene i staudebedet.

Det vælder frem med titler, der giver nye bud på, hvordan du kan læse dig nærmere naturen. Vi præsenterer her seksten populærvidenskabelige bøger om naturen til alle slags læsertyper; hvad end du er hobbybiolog, naturromantiker eller altankassegartner, er her et bud på den næste titel, du kan kaste dig over.

Ned i mørket

Robert MacFarlanes Underland er blevet kaldt et absolut hovedværk i den nye bølge af naturbøger, der på en og samme tid er litterære og populærvidenskabelige. Underland er en rejse gennem de verdener, der findes under vores fødder, i litteratur, myter og undergrunden selv. MacFarlane vender blikket ned i undergrundens ’deep time’ og ser på geologiens enorme tidsspænd fra universets fødsel til en mulig posthuman fremtid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
Randi Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu