Baggrund
Læsetid: 7 min.

Barcelona: Storklubben, der blev væk fra sig selv

En mukkende superstjerne, en aldrende spillertrup og et afmattet talentakademi er nogle af ingredienserne i den identitetskrise, FC Barcelona er blevet kastet ud i
Det kører ikke for FC Barcelona for tiden. Og det er svært at se, hvem der skal tage over for de aldrende stjerner som Messi, Suarez (billedet) og Piqué, der alle er 33 år.

Det kører ikke for FC Barcelona for tiden. Og det er svært at se, hvem der skal tage over for de aldrende stjerner som Messi, Suarez (billedet) og Piqué, der alle er 33 år.

Dylan Martinez

Kultur
22. juli 2020

En af de mest latterliggjorte tweets i spansk fodbold blev sendt den 23. juli 2017 klokken 13.55. Det kom fra Barcelonas viceanfører, Gerard Piqué, og viste et billede af ham i tæt omfavnelse med sin daværende klubfælle, Neymar, suppleret med to ord:

»Se queda.« (Han bliver).

Eller sagt på en anden måde: Glem alle rygterne om, at min gode ven er på vej til Paris Saint-Germain. Han bliver i Barcelona.

Bortset fra at det gjorde han så alligevel ikke. Få dage efter offentliggørelsen af Piqués tweet hoppede Neymar på et fly til den franske hovedstad for at lade sig præsentere som verdens dyreste fodboldspiller, efter at den olierige pariserklub havde indfriet Barcelonas frikøbsklausul på godt 200 millioner euro og dermed gennemtvunget et skifte, som den catalanske klub magtesløst måtte acceptere.

Og tilbage stod blaugranas rutinerede midterforsvarer med dét, man i England kalder egg on the face.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jeg elsker at information til tider har sportsjournalistik som dette. jeg ved det ikke er et fokus om de men jeg håber altid på en information vinkel på sports journalistikke.

Ja, det ser ikke godt ud for Barca. Pinligt dårlige indkøb for milliarder, og en præsident som hellere vil køre klubben som en ren forretning end satse på Barca-DNA.

Men der er dog lidt lys at se i tunnelen, alligevel. Fati og Puig er begge slået igennem i år. To meget unge spillere fra akademiet. Samtidigt er der tro på at Barca's andethold vil rykke op i den næstbedste række i Spanien, således at de unge fra La Mesia i højere grad vil være kompetitive, når de får spilletid på Barca's første hold.

Måske kan de være stammen i et nyt hold, sammen med Dembele og De Jong, og nyindkøbene - de to unge Petri og Trincao.

Ja, det går helt af helvede til i Barcelona.
11 mesterskaber i de sidste15 år, og nummer to i år,
Jamen, herregud, KRISE!
Kun FCK fans har det værre :-)

Dennis Tomsen og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar