Læsetid: 5 min.

Bent Fabricius-Bjerre: »Når Balling sagde ’banjo’, vidste jeg, at han mente ’guitar’«

I tirsdags døde komponisten Bent Fabricius-Bjerre, 95 år gammel. Et af de vigtigste og længstvarende samarbejder i hans karriere var med den jævnaldrende filminstruktør Erik Balling, og det kom der både musikken til Olsen Banden og ’Matador’ ud af
Bent Fabricius-Bjerre sammen med filminstruktør Erik Balling.

Bent Fabricius-Bjerre sammen med filminstruktør Erik Balling.

Ulla Aue

31. juli 2020

Sidst jeg talte med Bent Fabricius-Bjerre, var i januar måned i år. Sammen med min gode ven og kollega Jacob Wendt Jensen var – og er – jeg ved at skrive en bog om tv-serien Matador, og i den anledning skulle vi selvfølgelig interviewe Fabricius-Bjerre.

Hans enkle klavertema til serien er et af de mest genkendelige nogensinde, og samtidig havde han arbejdet tæt sammen med instruktøren bag, Erik Balling, i så mange år.

»Bare jeg slår første tone an på klaveret, er folk klar over, hvor vi skal hen,« sagde Bent Fabricius-Bjerre, da vi havde sat os til rette i det kontor i to etager, han i mange år havde haft i Nyhavn. Han var i topform. Ja, man kunne godt se, at han var blevet gammel, men han var rask og rørig og nærmest løb op og ned ad trapperne på sit kontor, ligesom han med stor entusiasme fortalte om musikkens tilblivelse og samarbejdet med Balling og viste nodeark med variationer over matadortemaet frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Kurt Nielsen
Alvin Jensen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu