Essay
Læsetid: 13 min.

Britney Spears skæbne er historien om storhed og fald – med #FreeBritney kæmper fans for hendes genoprejsning

Hun sang sig ind i alverdens ungpigehjerter med sin lillepigestemme. Siden havarerede hun offentligt og kom under værgemål. I dag er Britney Spears hovedperson i en bizar føljeton, der under hashtagget #FreeBritney har nået Det Hvide Hus. Dette er historien om storhed og fald i det USA, alverdens kvinder aldrig helt kan stoppe med at spejle sig i
Modsat Britney Spears har jeg aldrig barberet mig skaldet for rullende kameraer, slået en paparazzi med en paraply, kørt bil med et barn siddende på skødet, gået trusseløs i byen, røget ind og ud af afvænning og giftet mig spontant blot for at få ægteskabet annulleret 55 timer senere. Alligevel tager jeg gang på gang mig selv i at forsvare hende

Modsat Britney Spears har jeg aldrig barberet mig skaldet for rullende kameraer, slået en paparazzi med en paraply, kørt bil med et barn siddende på skødet, gået trusseløs i byen, røget ind og ud af afvænning og giftet mig spontant blot for at få ægteskabet annulleret 55 timer senere. Alligevel tager jeg gang på gang mig selv i at forsvare hende

Ethan Miller

Kultur
28. juli 2020

Den tidligere så prominente popstjerne Britney Spears må ikke stemme. Hun må heller ikke køre bil, blive gift, få børn, forlade sit hjem, bruge sine egne penge, få at vide hvordan hendes penge bliver brugt, hyre sin egen advokat, give interview eller være i kontakt med nogen, uden at det bliver monitoreret.

Spears er god for 59 millioner dollar. Hun er 38 år gammel. Og umyndiggjort. 

Siden et meget offentligt psykisk sammenbrud i 2008 er beslutninger om hendes liv, formue og karriere blevet taget af en værge, der indtil for nylig var hendes far, men nu er hendes manager. 

I samme 12 år-lange periode har hun udgivet fire album, været på tre verdensomspændende turneer, været dommer på amerikansk X Factor og skabt en række tøj- og parfumemærker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Man behøver vel ikke at være myndig, for at få genoprejsning som popsanger - skal man ikke bare lave et hit?

Ete Forchhammer

Jeg har vist overset det af almen interesse i denne historie?
Må tilstå at jeg “kun" sprang fra afsnit til afsnit for at støde på vinklen med det større perspektiv og bli’ klogere, men jeg endte blot med at konstatere at nogen på redaktionen må ha’ tabt sutten?

Eller forklarer den blotte optagethed af en marionet i underholdningsindustrien en del om trængslerne for dem uden for denne industri?