Feature
Læsetid: 9 min.

Dengang Motown modvilligt pustede til ilden i Detroit

I 1967 rullede tanks og soldater ind i Detroit for at knuse et voldsomt destruktivt oprør, der startede efter sammenstød med politiet. Soundtracket til urolighederne var dog anderledes optimistisk og lystfyldt, nemlig et lokalt Motown-hit. Nu fortolket som en opfordring til politisk modstand
'The hot summer of 1967' kaldtes urolighederne i Detroit, der regnes for nogle af de mest voldsomme i USA's historie. Soundtracket til optøjerne var Martha and the Vandellas 1964-hit 'Dancing in the Street', som af mange afroamerikanere blev opfattet som et opråb til modstand.

'The hot summer of 1967' kaldtes urolighederne i Detroit, der regnes for nogle af de mest voldsomme i USA's historie. Soundtracket til optøjerne var Martha and the Vandellas 1964-hit 'Dancing in the Street', som af mange afroamerikanere blev opfattet som et opråb til modstand.

Ritzau Scanpix

Kultur
9. juli 2020

Summer of Love kom ikke til Detroit dengang i 1967. Folk dansede ganske vist i gaderne, men for at undgå politiets kugler og knipler.

’The Long hot summer of 1967’ kaldtes urolighederne, der regnes for nogle af de voldsomste i USA’s historie. Sommeren var lang, varm og voldelig.

Soundtracket til optøjerne var Martha and the Vandellas 1964-hit »Dancing in The Street«. Ironisk nok, så var Martha Reeves i front for Vandellas i gang med at synge netop »Dancing In The Street« i Fox Theatre, da en manager afbrød for at fortælle, at Detroit var brudt i brand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her