Essay
Læsetid: 9 min.

Informations Drømmefestival: Erindringskunstneren Frank Ocean leverede en motoriseret, nostalgisk mesterkoncert

Frank Ocean er blevet en formidabel erindringskunstner, der på Informations Drømmefestival tog os ind i sin historik og psyke helt uden at svælge i følelser. Med hans kvadrofoniske lydanlæg og en række dyttende og lysende biler var der også udtalte forbindelser til hans fortid
Ocean har tidligere været politisk, men det er ikke et kendemærke. Men 6. november 2018 udlovede han gratis merchandise til alle, der kunne bevise, at de havde stemt ved midtvejsvalgene i Houston, Atlanta, Miami og Dallas.

Ocean har tidligere været politisk, men det er ikke et kendemærke. Men 6. november 2018 udlovede han gratis merchandise til alle, der kunne bevise, at de havde stemt ved midtvejsvalgene i Houston, Atlanta, Miami og Dallas.

Miriam Dalsgaard

Kultur
22. juli 2020

Her i hovedstaden er der nogle magiske minutter, lige inden gadelygterne tændes, hvor dagslysets former opløses omkring os. En vægtløs tilstand, hvor fornuftens skarpe lys slipper os, og fortidens spøgelser kan komme på besøg. Fortiden bløder ind i denne nutid, og det passer i erindringskunstneren Frank Oceans kram.

Vi står på den ekspansive plæne i Frederiksberg Have med udsigt til Hærens Officersskole. Solen er ved at slippe taget i det grønne. I de sortnede træer omkring os hænger højtalere. Vi er omringede af lyd. I det falmende lys sanser vi musikken stadig stærkere.

Her på scenen på Informations Drømmefestival, hvor kritikernes hedeste koncertdrømme bliver til virkelighed gennem deres skriverier, har denne 32-årige amerikanske sanger, sangskriver og producer timet sit show til tusmørket.

Han er i gang med sangen »Nights«, der er opdelt i dag og nat. Først en del med skarpt glasklingende lyde, der mimer det nådesløse sollys. Og så en blød, dæmpet nattedel præget af groundingen, fordybelsen, rusen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Halfdan Skadborg Hansen

Spændende koncept!