Læsetid: 7 min.

Informations Drømmefestival: Joni Mitchells livsvisdom slog ned i teltpælene som lyn

Det var lyden af erkendelse i sin reneste form, de heldige gæster på Informations opdigtede Drømmefestival fik at høre, da 76-årige Joni Mitchell fremførte et intimt lille udpluk af sin hudløse folkrock og empatiske jazz – inde i vores musikkritikers hoved
Det er livsvisdom i dens reneste form, der strømmer fra Joni Mitchells sart ældede, men stadig smukke stemme.

Det er livsvisdom i dens reneste form, der strømmer fra Joni Mitchells sart ældede, men stadig smukke stemme.

Aaron Vincent Elkaim

18. juli 2020

Øjnene stråler blå og stålfaste, og det hvide hår er redt tilbage i en løs knold under en enkel, sort hat, da Joni Mitchell træder ind på hovedscenen på den imaginære festival, Informations Drømmefestival, som avisens musikanmeldere afholder inde i hovederne og anmelder i disse dage.

Hun støtter sig til en træstok, der med sin eventyrlige ornamentik tager sig ud som en rekvisit fra Ringenes herre. Et univers, Mitchell i midten af tresserne var så betaget af, at hun skrev et brev til J.R.R. Tolkien og bad om lov til at opkalde sin lille forlags- og pladevirksomhed efter Gandalf.

Dengang var Roberta Joan Anderson stadig en ukendt kunstskole-drop out, der mere af nød end af kærlighed havde giftet sig med musikeren Chuck Mitchell i et forgæves håb om, at de sammen kunne skaffe penge nok til at få hendes ’uægte’ datter tilbage, efter Joni som enlig, fattig 21-årig havde måttet overgive hende til adoption.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Eva Schwanenflügel
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu