Essay
Læsetid: 8 min.

Informations drømmefestival: Kate Bush er det godartede spøgelse, vi elsker at have i vores liv

Det er næsten ikke til at tro. Men Kate Bush vendte tilbage til sin koncertkunst med en magisk og mytisk genopfindelse af sine sange – med både gammeldags og nymodens scenografiske hjælpemidler. Det skete onsdag aften inde i hovedet på vores musikredaktør på Informations Drømmefestival, hvor tårer fra flere generationer dannede en flod
Først i 1979 turnerede Kate Bush med den udmattende, kunstnerisk ambitiøse Tour of Life, efter at hun havde taget verden med storm med sit giganthit »Wuthering Heights« og sine to første albummer The Kick Inside og Lionheart. Billedet er fra hendes koncert i København i 1979.

Først i 1979 turnerede Kate Bush med den udmattende, kunstnerisk ambitiøse Tour of Life, efter at hun havde taget verden med storm med sit giganthit »Wuthering Heights« og sine to første albummer The Kick Inside og Lionheart. Billedet er fra hendes koncert i København i 1979.

Jørgen Angel

Kultur
10. juli 2020

Hun gled ind på verdensscenen som et spøgelse. Hun forsvandt fra den og blev et spøgelse. Og denne aften på Informations Drømmefestival forlod hun os igen som et spøgelse.

61-årige Kate Bush har endelig besluttet sig for at give en række koncerter på udebane, på udvalgte festivaler rundt omkring i Europa og USA. Denne onsdag aften sker det inde i hovedet på avisens musikredaktør – og for øjnene af et stort publikum i Skanderborgs smukke skov, hvor der normalt ville være blevet afholdt Smukfest om en måneds tid.

Det er med tilbageholdt åndedræt, at vi venter i timerne op til koncerten, for det er næsten ikke til at tro. Før denne turné har hun givet sølle to koncertrækker i sin over 42 år lange karriere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørn Christensen

Jeg var så heldig, at jeg fik fat i en billet til en af hendes "Before the dawn" koncerter, og selvom stemmen er blevet en anelse dybere, så var det en fantastisk oplevelse - at høre hende synge duet med en solsort var utroligt!

Morten Pedersen, Ralf Christensen, Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar