Læsetid: 6 min.

Informations Drømmefestival: Den tværkontinentale rapper Sampa the Great viste sig intet mindre end storslået

Publikum bukkede sig i festivalstøvet for den zambiske hiphophøjhed Sampa the Great, da hun leverede en af de bedste koncerter inde i denne anmelders hoved under Informations Drømmefestival. Med sin intense blanding af jazz, rap og soul demonstrerede hun, at hun er den vildeste dronning af afrikansk diaspora
Sampa the Great til Beat Academy Festival i London i 2019.

Sampa the Great til Beat Academy Festival i London i 2019.

Dave Burka/ Shuterstock

11. juli 2020

Fra Sampa the Greats ene øreflip dingler et helt kontinent. Afrika slår let ind mod hendes hals, når hun rytmisk knejser med nakken til de sporadiske spjæt, saxofonisten giver fra sig på åbningsnummeret »OMG«.

»Ih – ah – ih – ah – ih – ah,« ånder hun tungt i en savtakket nedtælling til den hårde engelsksprogede rap, hun med et aggressivt flow og en afrikansk accent derefter leverer. Det er tight og to the point, hvilket får publikum til at reagere med spontan applaus.

Hun er således kun få prust inde i koncerten, da de begejstrede tilskuere i det tætpakkede og sommeraftenlumre telt på Informations Drømmefestival hylder hende med tilråb og tramp, som den kejserinde hendes ranke kropsholdning konnoterer, hun er.

Nok er hun ikke hovednavnet på denne imaginære festival, men lur mig, om ikke det blot er et spørgsmål om tid, før Sampa the Great vil optræde i den største skriftstørrelse på festivalplakater verden over. Også dem, der finder sted i virkeligheden, og ikke som denne inde i mit hoved.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu