Læsetid: 3 min.

Kulturlivet: Vi ér en del af dansk erhvervsliv, og det må kulturministeren indse

Danske Biografer, skuespillerne og artisterne forstår ikke, hvorfor kulturminister Joy Mogensen insisterer på, at Kulturministeriet skal være et tilskudsministerium, og hvorfor hun så gerne vil lægge afstand til Erhvervsministeriet. »Det handler ikke om armslængde, det handler om overlevelse«
Som formand for Skuespillerforbundet har Benjamin Boe Rasmussen været en af de aktører fra kulturlivet, der løbende har forhandlet med ministeren under coronakrisen og været med på Skype-møder. Han er utilfreds med regeringens håndtering af kulturområdet under krisen, og det er en holdning der deles af flere andre brancheforeninger i det danske kulturliv.

Som formand for Skuespillerforbundet har Benjamin Boe Rasmussen været en af de aktører fra kulturlivet, der løbende har forhandlet med ministeren under coronakrisen og været med på Skype-møder. Han er utilfreds med regeringens håndtering af kulturområdet under krisen, og det er en holdning der deles af flere andre brancheforeninger i det danske kulturliv.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

6. juli 2020

Som formand for Skuespillerforbundet har Benjamin Boe Rasmussen været en af de aktører fra kulturlivet, der løbende har forhandlet med ministeren under coronakrisen og været med på Skype-møder. Han havde egentlig håbet, at krisen én gang for alle ville overbevise ministeriet om, at kulturen også er en del af dansk erhvervsliv, men når han læser kulturminister Joy Mogensens (S) udtalelser i dagens Information, bliver han mismodig.

»Dybest set er der ikke forskel på, om du laver film, eller du laver postkasser eller Hoptimister,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • David Zennaro
  • Anker Heegaard
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Steffen Gliese
Gert Romme, David Zennaro, Anker Heegaard, Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

På sin vis er Joy Mogensens fokusering på "produkterne" ikke urimelig, men det går ikke at forbigå produkternes sammenhænge og forudsætninger, nemlig koncerter, teatre, biografer, biblioteker, spillesteder og alle de kunstneriske og kulturhistoriske uddannelsessteder.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, David Zennaro og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er vel så nemt, at de private aktører må have hjælp som erhverv under erhvervsministeriets hjælpepakker, mens de offentlige og de offentligt understøttede må have hjælp som offentlige institutioner.
Jeg er i øvrigt temmelig led ved, at mange års nedskæringer på kulturområdet nu har ført til en langt mere kommerciel orientering. Det tjener i det lange løb ikke kunsten.

Helle Walther, Ete Forchhammer , Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Der er vel stort set ingen der ikke beklager situationen nu,, men at opføre sig så "vigtig" i situationen nu er altså unde ral kritik. Vi kan beklage at vi har fået en ny minister,som skulle på barsel og så rammes af en personlig tragedie udover hun så efter et parmåneder i corona krisen før hun finder sine ben. Men at diverse aktører fra de kunstneriske kredse ikke er menneskelige nok til at se dette er en gåde. Man skulle da tro de har menneskelighed og empati,og gryden kan jo stadig holdes i kog. Jeg læser hende sgu ikke til at se ned på noget som helst.

Ete Forchhammer

Viggo Okholm, det her handler ikke om manglende menneskelighed eller om at ministeren ikke ser ned på nogen, men om ministerens, og måske også ministeriets? grad af indsigt i sit ressort!
Ville du gerne køre i et tog der føres af en passioneret togentusiast der desværre kun kender et tog fra rejser som passager, men ikke aner noget videre om hvordan man fører et tog? - og som tilmed tilsyneladende ikke gør ret meget for at komme til at lære det..?
Apropos menneskelighed, hvor er din af slagsen over for de virkelig mange der står uden salt til et æg og uden sikkerhedsnet eller udsigt til snart at komme på fode igen? Det er åbenbart kun ministeren der må beklage sig højlydt!?
Iøvrigt mener jeg at det er ærgerligt at en god borgmester er blevet kapret til dette sporskifte... om det så skyldes at chefen heller ikke havde indsigt i ressortets mangfoldighed?

jens peter hansen

Er erhvervslivet og kulturlivet det samme så luk da kulturministeriet og læg det ind under erhervsministeriet. Så sku det da være på plads, ikke?

Viggo Okholm

Else Forchammer:
Indrømmet,jeg stiller det firkantet op, men jeg kan altså ikke se at vores system har kunnet gøre meget anderledes umiddelbart: Ja der er mennesker som rammes nogle mere end andre og igen kan kulturen eksistere,hvis ingen har penge og der er pludselig mange ,som skal have hjælp via kontanthjælp-a.kasser, fyringer. Vi er alle i afhængighed af hinanden i kapitalens spil, både her og i forhold til kloden som sådan. Helt fint hvis kulturen får hjælp bredt, men så skal man altså ikke hyle op om et par år når regningen skal betales. Vi har en grøn omstilling på vej og en verdensorden,der lige nu er truet med galninge i de tre store magter.Så samfundssind vil være på sin plads,som kulturministeren melder ud og som i øvrigt virker som om hun er menneske med tvivl og usikkerhed, femfor sikker main stream og store ord.