Baggrund
Læsetid: 4 min.

Nekrolog: Filmkomponisten Ennio Morricone var en mageløs melodimager

Filmkomponisten Ennio Morricone er død, og lyddesigner og musikskribent Peter Albrechtsen tager afsked med mesteren, der skrev over 500 soundtracks og solgte over 70 millioner plader
Ennio Morricone kunne det hele, var en mageløs melodimager, og hans filmmusik integrerede gennem tiden elementer af en række genrer. Men slutresultatet lød ikke desto mindre altid som Morricone, fordi han havde en helt særlig markant melodisk personlighed, som gennemsyrede alle hans værker.

Ennio Morricone kunne det hele, var en mageløs melodimager, og hans filmmusik integrerede gennem tiden elementer af en række genrer. Men slutresultatet lød ikke desto mindre altid som Morricone, fordi han havde en helt særlig markant melodisk personlighed, som gennemsyrede alle hans værker.

James Shaw

Kultur
7. juli 2020

En af de helt store filmkomponister har forladt os. Ja, måske var han faktisk den allerstørste. Ennio Morricone er død i en alder af hele 91 år. Den italienske legende var en af de mest stilskabende og indflydelsesrige komponister i nyere tid.

Morricone gik i 1930’erne i skole med instruktøren Sergio Leone, og parrets makkerskab satte sig evige spor i filmhistorien. Leone er især berømt for sine såkaldte spaghettiwesterns fra 1960’erne og 1970’erne, hvor han redefinerede alt, der havde noget at gøre med cowboys, seksløbere og Det Vilde Vesten i det hele taget. Og det gjorde han ikke mindst takket være Morricones magiske musik, der var fuldkommen integreret i filmenes stemning, rytme, følelse, ja, selve deres dna.

»Jeg har altid sagt, at den bedste dialog og det bedste manuskript er skrevet af Ennio Morricone,« sagde Leone.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mille grazie, Maestro!

Tina Peirano, Freddie Vindberg, David Zennaro, Jørgen Mathiasen, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Fantastisk og udødelig musik.
Æret være hans minde.

Knud Chr. Pedersen, Tina Peirano, Freddie Vindberg og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Ennio Morricones musik til spagettiwestern med Clint Eastwood var mer end det halve af filmene. R.I.P.

Søren Ferling, Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar