Baggrund
Læsetid: 9 min.

I rumfartsbyen Houston sætter popstjerner som Beyoncé og Solange rytme til USA’s raceproblemer

’Space City’ i Texas er hjemstavn for nogle af USA’s største politiske popstjerner. Beyoncé og Solange låner fra både cowboytraditionen og fra hiphop og omsætter landets problemer med racisme og social ulighed til radiovenlige megahits
To af verdens største sangerinder lige nu, Solange og Beyoncé, er født og opvokset i Houstons fattige og kriminalitetsprægede bydel Third Ward, der er blevet centrum for byens sorte kultur. Også George Floyd, der blev dræbt den 25. maj i Minneapolis, kommer herfra. Et stort vægmaleri pryder nu en mur ved det sociale boligbyggeri, hvor han voksede op.

To af verdens største sangerinder lige nu, Solange og Beyoncé, er født og opvokset i Houstons fattige og kriminalitetsprægede bydel Third Ward, der er blevet centrum for byens sorte kultur. Også George Floyd, der blev dræbt den 25. maj i Minneapolis, kommer herfra. Et stort vægmaleri pryder nu en mur ved det sociale boligbyggeri, hvor han voksede op.

Mario Tama

Kultur
15. juli 2020

Houston, der er USA’s fjerdestørste by og sydstaternes folkerigeste med 2,3 millioner indbyggere, er herhjemme nok mest kendt fra den legendariske sætning: »Houston, we have a problem«. 

En sætning, der gik verden rundt efter den fejlslagne Apollo 13-mission i 1970. Månerejsen, der aldrig nåede til månen. 

Men det er nogle helt andre problemer, der optager Houston i dag. Byen huser stadig størstedelen af USA’s rumfartsindustri, men det er racisme, ekstrem økonomisk ulighed og manglende social mobilitet, der fylder mest i det kulturelle og musikalske udtryk, der kommer fra den største by i delstaten Texas.

For byens problemer er blevet til vores alle sammens største popnumre. Houston er fødested for to af USA’s, hvis ikke verdens, største kvindelige sangerinder lige nu, søstrene Beyoncé og Solange. På hver deres måde turnerer de oplevelsen af at være sort i USA – og sætter rytme til. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her