Læsetid: 7 min.

San Francisco’s Bay Area-thrash gav stemme til en modkultur i Reagans USA

I 1980’erne ramte en blodtilsølet musikalsk knytnæve ned i det solbeskinnede Californien og gav stemme til en gryende politisk modkultur, som samtidig fik afgørende betydning for den tunge rocks historie. I serien om USA’s musikalske landkort er vi nået til San Francisco og Bay Area-thrash
I begyndelsen af 1980’erne rejste en ny musikalsk modkultur sig i San Francisco. Unge, vrede og med meget lidt til overs for hippiegenerationens snak om blomster, kærlighed og fred. ’Kill ‘Em All’ (1983) hed thrashscenens første hovedværk, udsendt af et ungt band med en dansk tilflytter ved navn Lars Ulrich bag trommerne: Metallica.

I begyndelsen af 1980’erne rejste en ny musikalsk modkultur sig i San Francisco. Unge, vrede og med meget lidt til overs for hippiegenerationens snak om blomster, kærlighed og fred. ’Kill ‘Em All’ (1983) hed thrashscenens første hovedværk, udsendt af et ungt band med en dansk tilflytter ved navn Lars Ulrich bag trommerne: Metallica.

Fin Costello

3. juli 2020

»If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair« sang Scott McKenzie i sin ikoniske hippiehymne fra 1967. En cementering af San Francisco som epicentrum for flowerpower, modkultur og the summer of love.

Mange forbinder den dag i dag fortsat San Francisco med hippiernes psykedeliske utopi. Men byens historie som vugge for modkulturelle strømninger trækker dybe spor – fra byens betydning for beatgenerationen og jazzen i 50’erne til homoseksuel aktivisme i 70’erne.

I starten af 80’erne rejste en ny musikalsk modkultur sig i San Francisco. Unge, vrede og med meget lidt til overs for hippiegenerationens snak om blomster, kærlighed og fred. Kill 'Em All (1983) hed thrashscenens første hovedværk, udsendt af et ungt band med en dansk tilflytter ved navn Lars Ulrich bag trommerne: Metallica. Sangene havde titler som »Seek & Destroy« og »No Remorse«, og omslaget var prydet af en hammer og en blodpøl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Lyngbye
  • Jonathan Larsen
  • erik pedersen
  • Kurt Nielsen
  • Benno Hansen
Christian Lyngbye, Jonathan Larsen, erik pedersen, Kurt Nielsen og Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jonathan Larsen

Tak for en fed artikel. Jeg voksede op med “Bay Area Thrash” i ørerne, og metal redder stadig min dag, når det ser mest sort ud.

Godspeed

Jonathan Larsen

Tak for en fed artikel. Jeg voksede op med “Bay Area Thrash” i ørerne, og metal redder stadig min dag, når det ser mest sort ud.

Godspeed