Klumme
Læsetid: 3 min.

Jeg tog en bid af æblet i Tibets iltfattige plateaulandskab. Det var en dårlig idé

På et torv i Lhasa faldt Informations journalist Louise Schou Drivsholm for fristelsen til frisk frugt og grønt. Og oplevede med den medfølgende madforgiftning på egen krop, hvordan alt liv har lidt sværere vilkår i højderne
På et torv i Lhasa faldt Informations journalist Louise Schou Drivsholm for fristelsen til frisk frugt og grønt. Og oplevede med den medfølgende madforgiftning på egen krop, hvordan alt liv har lidt sværere vilkår i højderne

Sofie Holm Larsen

Kultur
11. juli 2020

Jeg havde ikke spist frisk frugt i mere end en måned, da jeg pludselig fik øje på dem på et lille torv i Tibets hovedstad, Lhasa.

Æblerne.

De lå nøje opstillet i en trækvogn af træ og så så skinnende og sprøde og helt uimodståelige ud. Jeg kan ikke bebrejde Eva, at hun blev fristet dengang i Edens Have.

Normalt rør jeg ikke frugt og grønt, der ikke er kogt, stegt eller skrællet, når jeg rejser længere væk. Jeg har simpelthen brugt for mange nætter i pendulfart mellem hostelseng og fællestoilet til at udfordre naturen på den måde.

Men nu var min kæreste og jeg et par dage forinden landet i Tibet, hvor der – i modsætning til Nepal, som vi kom fra – var rent og pænt alle vegne. Formentlig på grund af den kinesiske besættelsesmagt. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke, at den kommunistiske disciplin også måtte gælde for frugthygiejnen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

niels astrup

HVis andre skulle lande i samme situation som Drivsholm - Gatorade hjælper på symptomerne...