Læsetid: 15 min.

Caroline Albertine Minor: »Det føles vildt klaustrofobisk bare at være sammen med mig selv hele tiden«

Antikke gravportrætter, en afdød mor, der fremmanes i en clairvoyance-seance, og et mylder af stemmer, der taler med, er nogle af ingredienserne i Caroline Albertine Minors nye roman, der følger efter den succesfulde novellesamling ’Velsignelser’
»Jeg har været optaget af clairvoyance, siden jeg var lille. Jeg havde en trang til at skrive en karakter, der var clairvoyant, men en som bare var det, og uden at der blev stillet spørgsmålstegn ved, om det virkede, eller om hun var fake.« fortæller forfatter Caroline Albertine Minor.

»Jeg har været optaget af clairvoyance, siden jeg var lille. Jeg havde en trang til at skrive en karakter, der var clairvoyant, men en som bare var det, og uden at der blev stillet spørgsmålstegn ved, om det virkede, eller om hun var fake.« fortæller forfatter Caroline Albertine Minor.

Sigrid Nygaard

14. august 2020

Her er hun, i sal 21, Glyptotekets smukkeste kvinde: Skønheden fra Palmyra.

Gravportrættet af en rig palmyrensk kvinde fra den syriske oaseby er kronjuvelen i Glyptotekets imponerende samling af gravportrætter fra den antikke oaseby Palmyra i Syrien. Hun er særlig fornem, hendes øjne har været ædelstene, det samme gælder hendes hovedbeklædning. Kvinden fra Palmyra har været lige så forfængelig og optaget af at tage sig godt ud, og hvordan hun viste sig frem i det offentlige rum, som man er i dag. Ja, gravportrætterne er sågar blevet kaldt datidens sociale medier.

Jeg står her i Glyptoteket, fordi Skønheden fra Palmyra spiller en vis rolle i Caroline Albertine Minors nye roman Hummerens skjold. Her er gravportrættet udlånt til British Museum, hvor det er blevet beskadiget af en besøgende, og en af romanens hovedpersoner, Sidsel, skal til London for at renovere busten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Olesen
Anders Olesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu