Læsetid: 2 min.

Dansekoreograf: »Dans på TikTok er for fladt og uinteressant«

Der er 800 millioner aktive TikTok-brugere på verdensplan, og det har indflydelse på måden, vi socialiserer på, underholder hinanden på, leger på og danser på. Her taler vi med dansekoreograf Toniah Pedersen om de trin, hun har observeret på TikTok
Information har bedt dansekoreograf Toniah Pedersen forholde sig til dans på TikTok. Her danser hun til Aarhus Festuge i 2018.

Information har bedt dansekoreograf Toniah Pedersen forholde sig til dans på TikTok. Her danser hun til Aarhus Festuge i 2018.

Anita Graversen

8. august 2020

Du kender måske Toniah Pedersen som koreografen fra X-Factor eller dommer i 00'ernes talentprogram Popstars. Hun er professionel danser, koreograf og instruktør for scenekunst. Og så kigger hun med, når hendes datter scroller gennem TikTok. 

Mange af de korte videoer på TikTok er de samme dansesekvenser, som går igen og igen hos forskellige brugere. Lige fra den simple ’Laxed’, hvor man lader armene tappe hver skulder for så løfte dem i vejret med hofterne svingende, til mere komplicerede sekvenser – i hvert fald for de udenforstående. 

– Ændrer TikTok måden at tænke koreografi og dans på?

»For mig som koreograf ændrer det ikke noget, fordi jeg vælger helt at gå uden om TikTok. Når jeg alligevel kigger med på min datters TikTok, ser jeg masser af gentagelser af de samme trin på tværs af de danse, der trender. Det bliver for fladt at se på, og der er lang vej til det håndværk, der ligger i dansen.«

– Kunne man ikke forestille sig, at TikToks format også kunne få professionel dans til at gå viralt?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Bjørn Pedersen
  • David Zennaro
Klaus Lundahl Engelholt, Bjørn Pedersen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjørn Pedersen

Jeg fandt artiklen interessant, både som indblik i et fag/"hånd"-værk og som historisk indsigt i noget jeg ikke tænker så meget over til hverdag. Syntes endda at den standsede så brat, at jeg føler at der måske kunne have været mere Toniah Pedersen havde at sige om emnet.