Interview
Læsetid: 8 min.

Jeanine Cummins: »Jeg føler, at jeg skrev en bog, der vil gøre op med det, jeg pludselig blev beskyldt for«

Først blev ’Jordens salt’ mødt med begejstring. Så blev dens forfatter, Jeanine Cummins, angrebet for at spekulere i mexicanernes lidelser. Vi har talt med den amerikanske forfatter bag årets mest omtalte roman, der nu er udkommet på dansk
’Jeg var – og det indrømmer jeg – tøvende over for at skulle fortælle historien fra en mexicansk migrants synspunkt. Uanset hvor meget jeg researchede, og selv om jeg har latinske rødder, følte jeg mig ikke kvalificeret til at gøre brug af en sådan stemme,’ fortæller Jeanine Cummins, forfatter til ’Jordens salt’.

’Jeg var – og det indrømmer jeg – tøvende over for at skulle fortælle historien fra en mexicansk migrants synspunkt. Uanset hvor meget jeg researchede, og selv om jeg har latinske rødder, følte jeg mig ikke kvalificeret til at gøre brug af en sådan stemme,’ fortæller Jeanine Cummins, forfatter til ’Jordens salt’.

Heather Sten

Kultur
25. august 2020

I en kort stund lignede det årets litterære succeshistorie. Allerede inden den amerikanske udgivelse i januar blev Jeanine Cummins’ Jordens salt mødt med roser fra anerkendte kolleger og stribevis af overskrifter i de store aviser, der kunne berette, at manuskriptet var blevet solgt for mere end én million dollar efter en hidsig budkrig mellem seksten forlag.

Don Winslow sammenlignede romanen med John Steinbecks Vredens druer, og dagen inden udgivelsen annoncerede Oprah Winfrey, at Jordens salt ville blive månedens roman i hendes bogklub. Nogenlunde samtidig sikrede Clint Eastwoods selskab sig filmrettighederne.

»Det var helt utroligt. I årevis havde jeg kæmpet med at få den her historie til at hænge sammen og give mening«, siger Jeanine Cummins i telefonen fra USA. »Jeg måtte knibe mig selv i armen for at tro på det.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her