Kommentar
Læsetid: 2 min.

Kunsten har brug for stærke alliancer, ikke svage ministerier

Hvis De Radikale virkelig vil styrke kunsten, hjælper det ikke at splitte Kulturministeriet og flytte rundt på nogle kontorer og årsværk. Så må de tage et værdipolitisk slagsmål med socialdemokraterne
At dele Kulturministeriet op i et kunst- og idrætsministerium vil efterlade kunsten i en svagere position end den allerede står i.

At dele Kulturministeriet op i et kunst- og idrætsministerium vil efterlade kunsten i en svagere position end den allerede står i.

Sigrid Nygaard

Kultur
28. august 2020

Siden Socialdemokratiet kom til magten sidste år, har partiet været kilde til ualmindelig stor frustration mange steder i kulturlivet. Ikke mindst de steder, hvor kunsten anses som vigtig og samfundsbærende.

Kort efter valget udpegede partiet sømand og balletjomfru Jan Johansen som kulturordfører, og han bedyrede frejdigt, at der for ham er lige så meget kultur i en håndboldhal som i Det Kongelige Teater. Siden er Johansen blevet skiftet ud med Kasper Sand Kjær, og den nye ordfører har sammen med sin minister, Joy Mogensen, de seneste uger rejst rundt med forskellige versioner af den formulering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Kunsten har først og fremmest brug for gode kunstnere.

Steffen Gliese

Der er ingen grund til noget nyt ministerium, sporten hører i dag til i Sundhedsministeriet - men kunst- og folkeoplysning hører sammen, og på den måde har sportens organisering en plads i ministeriet.

Morten Balling

Ud over at ingen kan definere hvad kunst er, og ud over at noget af det kan være "pænt", så prøv helt personligt at spørge dig selv, hvorfor det er vigtigt for et samfund at have kunst? Det er en god mental øvelse. Sammenlign evt. dit svar med andres. Måske ligger svaret på hvad kunst er for en dimmer, lige midt i ovennævnte spørgsmål.

@Gert Hansen
Not really. ;)