Klumme
Læsetid: 2 min.

Unge demonstranter bruger nye symboler fra fiktionens fælles fortællinger

For den thailandske ungdom er det populærkulturens fiktioner, der leverer symbolsk skyts til virkelighedens frihedskampe. Demonstranterne trækker både på referencer fra The Hunger Games og Harry Potter
Trefingertegnet som thailandske demonstranter bruger stammer fra bog- og filmserien ’The Hunger Games’.

Trefingertegnet som thailandske demonstranter bruger stammer fra bog- og filmserien ’The Hunger Games’.

Lillian Suwanrumpha

Kultur
21. august 2020

Bangkok ligner ikke sig selv. De seneste uger har gaderne i den thailandske hovedstad været fulde af unge demonstranter, som kræver demokratiske forandringer i det diktatoriske kongedømme, hvor enhver kritik af kongen og militærregeringen er forbudt ved lov. Demonstranterne ønsker forfatningen ændret, parlamentet opløst og censuren stoppet – og de opsummerer deres krav i en trefingret hilsen, der ikke alene er blevet et symbol på deres fælles frihedskamp, men også et bevis på, at populærkulturen kan bruges til mere end underholdning.

De tre fingre er en direkte reference til filmserien The Hunger Games, den verdensomspændende sci-fi-franchise, der baserer sig på Suzanne Collins dystopiske ungdomsromaner om et autoritært samfund, hvor en undertrykt befolkning sætter sig til modværge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her