Interview
Læsetid: 6 min.

Armando Iannucci: ’Hvis Dickens havde levet i dag, ville hans bøger handle om klima og Black Lives Matter’

Den britiske filminstruktør Armando Iannucci mener, at mange Charles Dickens-filmatiseringer er alt for ærbødige. Det forsøger han at gøre op med i sin udgave af ’David Copperfield’, fortæller han
Armando Iannucci (tv.) instruerer Dev Patel (th.) og Peter Capaldi i en London-scene fra ’The Personal History of David Copperfield’.

Armando Iannucci (tv.) instruerer Dev Patel (th.) og Peter Capaldi i en London-scene fra ’The Personal History of David Copperfield’.

Dean Rogers

Kultur
9. september 2020

Helt fra begyndelsen forstår man, at Armando Iannuccis nye film, Charles Dickens-filmatiseringen The Personal History of David Copperfield, er noget ganske særligt. Hovedpersonen, David (Dev Patel, en britisk skuespiller med indisk baggrund), er brun, mens Davids mor er hvid. Den unge kvinde, han forelsker sig i, er sort, og hendes far er af asiatisk afstamning. Det er ikke noget, som bliver nævnt eller talt om i filmen. Sådan er det bare.

På den måde blander Iannucci, der har lavet roste, politisk-satiriske komedieserier som The Thick of It og Veep og film som The Death of Stalin, sig i den meget aktuelle diskussion om repræsentation, inklusion og hudfarve, ikke mindst i underholdningsbranchen. Det virker næsten som et bevidst statement fra instruktørens side, men det er det ikke, i hvert fald ikke umiddelbart.

»Det begyndte med David,« siger Iannucci i telefonen fra sit hjem i London.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og hvis Armando Iannucci havde levet på Charles Dickens tid, ville vi være behageligt fri for hans litterære stråmænd.

Flemming Berger, Anina Weber, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Elga Reschefski, Bent Nørgaard og Daniel Joelsen anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

“Han bliver approprieret af forskellige mennesker...” Ja, fx af Armando Iannucci.

Den glæder jeg mig til at se
Mvh Hanne Pedersen

Philip B. Johnsen

Folketingets klimaplan minder mig om det menneskesyn attenhundredetallets børne skorstensfejere i London levede under, hvor lænkede fattige hårdtarbejdende børn, sås parkerede i lænker i børnestørrelse udenfor bl.a. værtshuse.

Skorstensfejeren blev betalt for, at tage børn af fattiglemmer, fra fattiggårde imod at give drengene arbejde kost og logi.

Skorstensfejere sultede børnene, så de passede ned i de gamle fabriksskorsten, de skulle feje.

Det blev en konkurence mellem skorstensfejere, at få den mindst spisende tyndeste dreng i London, da skorstensfejere var af den opfattelse, de kunne tjene de største penge og med de laveste omkostninger, ved denne fremgangsmåde.

Der var i blandt skorstensfejere, nogle der mente, at drengene med tiden kunne vendes helt fra at spise overhoved, men desværre døde drengene altid lige før at de var blevet helt afvendt med at spise.

Folketinget og klimaplanen.

Fra link:
“Debatten om grøn vækst har stået på i årtier. Centralt i debatten er idéen om, at den økonomiske vækst kan gøres grøn.

Det vil sige, at man anser det for realistisk, at CO2-udledningerne, tabet af biologiske arter og andre kritiske miljøbelastninger kan bringes ned, mens økonomien fortsætter med at vokse.

Det er den position, som rapporten gør stærke indvendinger imod.

- Der er ikke nogen empirisk dokumentation til støtte for eksistensen af en afkobling af økonomisk vækst fra miljømæssigt pres i noget nær den udstrækning, der er nødvendig for at afværge miljømæssigt sammenbrud, står der i rapporten med titlen "Decoupling Debunked".

- Den undersøgte litteratur viser klart, at der ikke er noget empirisk bevis for, at en sådan afkobling i øjeblikket finder sted, lyder det.

Forskerne identificerer syv faktorer som årsag til, at økonomisk vækst ikke kan afkobles fra CO2-udledninger og pres på miljøet.“
Citat slut.
Link: https://www.information.dk/telegram/2019/07/nyt-studie-skyder-forhaabnin...

Hvad er løsningen så i den virkelige verden?

Alle fattige mennesker ved mere om økonomi, end nogle kan lære på universitetet, at mennesker kan bidrage med forskellige evner til fælleskabet, hvor ’ingen’ selvom de måtte arbejde 24 timer i døgnet, er mange millioner mere værd end gadefejeren, det i personlig løn naturligvis.

Solidaritet!
Jeg vil advare imod at lytte, til alle der ikke mener, at det er klarlagt, hvor alvorlig og akut handlingskrævende CO2 udledning problemet er.

Der er betalt politikere, forskere og økonomer mf. af olie, gas og kul sektoren i mere end 50 år for denne vildledning, samtidig med sektoren har investeret ekstremt i de mulighedder der opstår for profit, når permafrosten forsvinder og nye forekomster af olie og gas bliver fremkommenlige i nye isfrie havområder, i kølvandet på den selvskabte opvarmning af kloden.

Der er tre milliarder klimaflygtninge på vej, der skal fratrækkes danskernes friværdi i boligen, når vores folkevalgte politikere forstå, hvad det betyder for borgernes mulighed for at købe en nye el-biler, så kan taler man om bl.a. folketingets racisme efterfølgende.

Enrich
Not
Exploit

PS.
Nu bliver man beskyldt for kommunistisk provoganda, af vores folkevalgte plantage-kapitalisterne, det er jeg ikke.

Disclaimer.
Jeg vil for en orden skyld tilføje, at jeg ikke personlig er medlem af et politisk parti eller f.eks. tilhænger af kommunisme eller nogen religiøs politisk ovebevisning, jeg er ikke politisk arrangeret og ikke betalt for at skrive her eller noget andet sted, jeg er ikke tilhænger af vores klimakatestrofe skabende nuværende kapitalisme, jeg har snart tredive år som selvstændig bag mig, så jeg er selv bruger af det nuværende elendige kapitalistiske system.

Med venlig hilsen
Philip B. Johnsen

Philip B. Johnsen

Rettelse:
Der er tre milliarder klimaflygtninge på vej, der skal fratrækkes danskernes friværdi i boligen, når vores folkevalgte politikere forstå, hvad det betyder for borgernes mulighed for at købe en nye el-biler, så taler vi om folketingets racisme efterfølgende.