Læsetid: 9 min.

Bente Scavenius: »Nu optager kunstverdenen mig fuldt og helt«

Hun har været kunstkritiker siden 1972 og lavet tv siden 1985. I dag er Bente Scavenius 75 og mere aktiv end nogensinde – for med alderen har hun kunnet give slip og hellige sig kunsten
I snart en menneskealder har Bente Scavenius fældet smagsdomme for danskerne, og de fleste kender hende som skarp tunge i DR’s Kunstquiz.

I snart en menneskealder har Bente Scavenius fældet smagsdomme for danskerne, og de fleste kender hende som skarp tunge i DR’s Kunstquiz.

Emilie Lærke Henriksen

19. september 2020

På slaget 11 dukker Bente Scavenius op i Informations reception.

Det er et rent held, bedyrer hun, for den 75-årige kunstkritiker er altid sent på den – hun har halset efter deadlines døgnet rundt siden 1972, hvor hun fik sin første kritikertjans på Frederiksborg Amtsavis. Senere var det universitetslivet og forskningen, der trak i hende, og de senere år er hun blevet fast inventar i flere tv-programmer om kunst. Siden hun fandt en retning i livet, har fællesnævneren været formidling. 

Vi har aftalt at mødes her på avisen, for hendes hjem, der ligger i Lille Strandstræde få hundrede meter væk, roder, og »min mand og vores hund går rundt uden tøj på, så der er jeg ikke fri for fortidens bånd«.

Der er et slægtskab mellem Bente Scavenius og den hvide bygning i Sankt Annæs Passage, som huser den gamle modstandsavis. Hun er født kort inden krigens afslutning, og hendes far, Carl Christian Brønnum Scavenius, var aktiv i modstandsbevægelsen. Herfra kendte han Informations første chefredaktør, Børge Outze, som under Besættelsen stiftede det illegale blad, der senere rykkede ind i passagens lokaler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
  • Kurt Nielsen
Maj-Britt Kent Hansen, Steffen Gliese, David Zennaro og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu