Note
Læsetid: 4 min.

Bogkort: Corona har givet Danielle Steel skriveblokering. Men bare rolig, hun er i gang igen

I en stor lejlighed i Paris har den berømte romanceforfatter siddet ved skrivebordet 12 timer ad gangen, lammet af bekymring. Samtidig har portugisiske Lidia Jorge og hollandske Marieke Lucas Rijneveld vundet fornemme bogpriser – og Netflix har lavet en aftale til den nette sum af 200 millioner dollar med skaberne af ’Game of Thrones’. Alt sammen i denne uges Bogkort
Før corona skrev Danielle Steel op mod 20 timer i døgnet og har p.t. udgivet 179 romaner, typisk i en rytme på syv om året. Hun har et skilt på sit kontor med teksten: »Mirakler findes ikke. Kun disciplin.«

Før corona skrev Danielle Steel op mod 20 timer i døgnet og har p.t. udgivet 179 romaner, typisk i en rytme på syv om året. Hun har et skilt på sit kontor med teksten: »Mirakler findes ikke. Kun disciplin.«

Everett Collection/Shutterstoc

Kultur
4. september 2020

  Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

  Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

  KINA & USA

  Netflix husker Jordens fortid

  Netflix har lavet en aftale til den nette sum af 200 millioner dollar med skaberne af Game of Thrones-serien, David Benioff og D. B. Weiss, samt Alexander Woo, der blandt andet er kendt fra serien True Blood, om at serialisere den kinesiske forfatter Liu Cixins science fiction-trilogi Remembrance of Earth’s Past (den engelske titel, begribeligvis).

  Denne bogserie er temmelig berømt – etteren, The Three-Body Problem, vandt den største sci-fi-pris, en Hugo, i 2015, startede en sci-fi-bølge i Kina, og blandt fansene findes navne som Barack Obama og Elon Musk. De to andre bøger i serien har titlerne The Dark Forest og Death’s End.

  Benioff og Weiss er hoppet fra en aftale om en ny Star Wars-trilogi for at hellige sig dette projekt. Der er endnu ikke sat en premieredato.

   

  Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
  Prøv en måned gratis.

  Klik her

  Allerede abonnent? Log ind her

  Her kunne man føle sig inspireret til at citere Emma Thompson fra hendes rolle som populistisk politiker i TV-serien Years and Years: I DO not give a FUCK!

  Menneskeheden står midt i den største suppedas nogensinde, med udsigt til afgrunden, og Informeren vælger at bruge halvdelen af deres spalteplads på kulturlivet, herunder at Danielle Steel er så bekymret at hun har fået en skriveblokade. Helt sikkert!

  https://www.youtube.com/watch?v=lSOo4_7Pccg&ab_channel=BBC

  Ole Kresten Finnemann Juhl

  "... største suppedas nogensinde, ...
  Mon dog?

  "Mon dog?"

  8 milliarder mennesker, som skal have mad, samtidig med at vi skal holde op med at bruge fossil energi uden at have et alternativ. Det synes jeg godt man kan kalde en suppedas.