Læsetid: 2 min.

Coronanerver kan ødelægge dansk børneteaters fremtid

Det er et skråplan, at borgmestre lokalt kan tilsidesætte regeringens coronapåbud ud fra følelseshensyn, ligesom Horsens borgmester gjorde, da han aflyste Horsens Teaterfestival. Aflysningen kommer til at gå hårdt ud over alle danske børneteatre
’Ud med Knud’ af Teatret Fair Play og Holbæk Teater var en af de forestillinger, der ikke fik muligheden for at spille på Horsens Teaterfestival.

’Ud med Knud’ af Teatret Fair Play og Holbæk Teater var en af de forestillinger, der ikke fik muligheden for at spille på Horsens Teaterfestival.

Mie Neel

23. september 2020

Så blev der alligevel ikke nogen børneteaterfestival i den forgangne weekend. Den planlagte Horsens Teaterfestival blev aflyst i onsdags, blot to døgn inden festivalen skulle åbne.

Aflysningen gjorde fremtidssituationen for børneteatrene i Danmark økonomisk uoverskuelig. Børneteatrene i Danmark er fuldstændig afhængige af at blive set på de to årlige festivaler. Det er her, at formidlerne kommer og ser forestillingerne, hvorefter de køber forestillinger hjem til skoler, biblioteker, børneteaterforeninger, teaterforeninger, teatre og musikhuse.

Festivalen var hele kunstartens chance for at få solgt forestillingerne de næste to år frem, ikke mindst fordi den store, nationale børneteaterfestival Aprilfestival i Holbæk for fem måneder siden også blev aflyst på grund af coronaen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Freddie Vindberg
  • David Zennaro
  • Anker Heegaard
Freddie Vindberg, David Zennaro og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alle er frustrerede over Corona og selvfølgelig også udbyderne af børneteater.
Ligesom barejeren og hende der lejer fadølsanlæg ud er det - alle er det.
Der er brancher, som næsten ikke kan få øje på overlevelse, p.g.a. den forbandede virus og de restriktioner den trækker med sig.
Regeringen pålagde os i foråret nogle retningslinjer og restriktioner, som vi skulle handle efter for, at alle kunne komme så skånsomt igennem pandemien som muligt.
Der blev fra de egne af landet, hvor virus ikke var så udbredt som i andre egne, udtrykt ønske om regionale restriktioner, så man kunne holde forretningen kørende i de områder hvor smitterisikoen var lav - sommerhusudlejning i Vestjylland for eksempel.
Nu hvor der er bedre overblik over pandemiens væsen, og der har været mulighed for at udstikke regionale retningslinjer, så kommer der også modstand mod det, fordi frustrationerne ikke længere er til at bære - men det bliver vi nødt til.
Virus tager bare ikke hensyn til hverken vores tålmodighed eller vores mulighed for overlevelse - så kynisk er det.
Hvis Horsens borgmester vurderer, at en teaterfestival på nuværende tidspunkt vil være for stor en risiko for Covid 19's udbredelse, så er det rigtigt af borgmester Peter Sørensen at aflyse.
Det er ikke kun brancher der kæmper for overlevelse - det er der også mennesker der gør.