Læsetid: 3 min.

Farvel til Kvindemuseets navn, musikbranchesexisme og cd’en som førende fysisk musikformat

De små kulturhistoriske skvulp, som kulturredaktionen har registreret i den forløbne uge, handler blandt andet om mere inkluderende navne, mere kompetente nævn og mindre tolerance over for sexisme i musikbranchen
Annika Aakjær gider ikke mere pis, når der handler om sexchikane i musikbranchen. Men hun gider til gengældt godt at komme med en lille advarsel om det, der er i vente: »Kom nu, be the change! For der er en komet på vej, og er du dino, så dør du!«

Annika Aakjær gider ikke mere pis, når der handler om sexchikane i musikbranchen. Men hun gider til gengældt godt at komme med en lille advarsel om det, der er i vente: »Kom nu, be the change! For der er en komet på vej, og er du dino, så dør du!«

Sarah Hartvigsen Juncker

18. september 2020

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Nyt navn til Kvindemuseet

Lone Nikolajsen

Kvindemuseet har heddet Kvindemuseet, siden det i 1984 åbnede i en rød murstensbygning, der før havde huset rådhus og politistation, på Domkirkepladsen i Aarhus. Fra begyndelsen var museet en knopskydning fra rødstrømpebevægelsen (som de for tiden har en udstilling om), men siden 2016 har museets opgave ikke bare været kvinders historie, men kønnenes historie.

Nu skal museet have et nyt navn, der afspejler den bredere tilgang, og som ikke fejlagtigt får mænd og andre mennesker til at tro, at museet er en lukket fest for kvinder. Hvad det så skal være, er p.t. oppe i luften eller i hvert fald overladt til et brandingbureau at finde ud af.

Nyttigt nævn?

Rasmus Elmelund

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu