Feature
Læsetid: 10 min.

Filmredaktøren: Inde i mit 48-årige jeg sidder en lille dreng på fem-seks år og vil bare gerne se mere Disney

Nostalgi er en stærk kommerciel kraft, og Informations filmredaktør har ladet sig forføre af Disneys nye streamingtjeneste i Danmark. Mens Netflix og andre konkurrenter ryster i bukserne og pumper originale produktioner ud, så forblændes han af et bagkatalog, der minder ham om gamle dage
Disney+ blev tilgængelig 15. september i Danmark. Blandt andet kan man se ’The Imageneering Story’ om Walt Disneys idé om Disneyland og opbygningen af den. Den kan Christian Monggaard godt lide.

Disney+ blev tilgængelig 15. september i Danmark. Blandt andet kan man se ’The Imageneering Story’ om Walt Disneys idé om Disneyland og opbygningen af den. Den kan Christian Monggaard godt lide.

Disney+

Kultur
18. september 2020

I dag kan vi alle sammen komme i Disneyland, når vi har lyst til det. Og med det mener jeg ikke de fysiske parker, der ligger nogle stykker af rundt om i verden – jeg har selv besøgt den i Paris og en af dem i Tokyo – men det virtuelle vidunderland, som tirsdag den 15. september blev tilgængelig i Danmark: Streamingtjenesten Disney+.

Og ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg har utålmodigt ventet på den tjeneste, siden den blev lanceret i USA i november sidste år. Da det blev muligt, købte jeg et årsabonnement til ikke blot mig selv, men også til min voksne søn.

I vores familie må man bare ikke gå ned på Disney. Derfor downloadede jeg også app’en så snart, det var muligt, og åbnede den med det samme. Med ét blev jeg ført 40 år tilbage i tiden.

Jeg kan ikke have været mere end fem eller seks år gammel. Jeg sad foran et ikke særlig stort sort-hvidt tv-apparat i mine bedsteforældres dagligstue på Smingevej i Resenbro lige uden for Silkeborg og var helt og aldeles tryllebundet af det, jeg så på skærmen. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Meget enig.
Der må være en grund til at man hver jul i Danmark genudsender "Fra alle os til alle jer".... Voksne har altid kunne undskylde sig med at se over deres børns skuldre, eller er budskabet at barnet indeni kun må komme frem til jul?
Disney taler jo til barnet indeni, og den "evige unge" ved, at kunsten skal formes af noget af den sjæl der ikke mistes helt gennem årene. Når jeg ser Fantasia 1 og Fantasia 2000, bliver jeg fortabt, glider lidt væk fra hverdagens coronaadvarsler og får lidt gnist tilbage. Især er rapsodi in blue i Fantasia 2000 seværdig i en coronatid.

Steen K Petersen, Trond Meiring, Jens Skov, Eva Schwanenflügel, jens christian jacobsen og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar

Disneys voldelige tegnefilm, hvor de sjår hinanden til plukfisk og ræser videre i hel tilstand 2 sek. efter, for nok igen at bluve slået til plukfisk... fortsæt selv. samt den meget ondskabsfulde and, der hedder
Anders. Bvadr
Jeg har aldrig set lyset i Disney har heller ikke set meget, da det ovenstående har været alt rigeligt at spilde god tid med.

steen ingvard nielsen

OgSport!
Tadej Pogacar, Vil til evigtid, fra nu af, stå som en rigtig Lure-Basse..

Jeg undrer mig over at jeg denne dag skulle igennem 4 artikler på Information som (in)direkte reklamerede for den nye Disney+ tjeneste?!?

Flemming Berger, Erik Boye og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Jeg er overbevist om, at vi der elsker tegnefilm (generelle nørder- og mere eller mindre tegnere selv), er de bedste til at vide om og erkende faren ved Disneyficering. Så vær sikker på, jeg (kan jo kun tale for mig selv), jeg ikke overfører den dårlige side af Disneyliret til de kommende generationer, der skal robuste ud i den danske natur. (Den danske natur som jeg iøvrigt højtelsker og ærer og forresten selv aktiv miljøforkæmper i).

Jeg har et abonnement (måneds) på Disney+;den første dag (16.sept. 2020) downloadede jeg stort set alt, hvad jeg fandt interessant :)

Kun cirka en fjerdedel, eller en tredjedel, overlevede! herunder en serie som Good Luck Charlie, Hamilton, nogle film om Halloween, og ja, også den nye Star Wars serie: Mandalorian ->

bare for at sige, at ja, der er meget godt og flot hos Disney+

- der er også meget l.....

Men som sagt:

meget godt er der også hos Disney+

:)