Læsetid: 11 min.

Et halvt år hos Socialdemokratiet har ikke gjort Peder Frederik Jensen mindre magtkritisk – men måske mere nuanceret

I foråret opsagde forfatter Peder Frederik Jensen sit arbejde som taleskriver for miljøministeren. Nu har han skrevet romanen ’Det Danmark du kender’, hvis ene hovedperson er socialdemokratisk borgmester på Lolland
Peder Frederik Jensen er interesseret i kombinationen af sociale dynamikker, boligpolitik og arbejdsmarkedshistorie. Resultatet er menneskeskæbnerne på det Lolland, han portrætterer i ’Det Danmark du kender’.

Peder Frederik Jensen er interesseret i kombinationen af sociale dynamikker, boligpolitik og arbejdsmarkedshistorie. Resultatet er menneskeskæbnerne på det Lolland, han portrætterer i ’Det Danmark du kender’.

Emilie Lærke Henriksen

4. september 2020

»Det er sjovt, at man kan køre et helt samfund på sådan en sproglig spærreballon.«

Sådan siger Peder Frederik Jensen om den socialdemokratiske kampagne fra 2015, der lægger navn til hans nye roman: Det Danmark du kender

Via fire karakterer fra Lolland – to hovedpersoner og to »bivogne«, som Peder Frederik Jensen kalder dem – tegner bogen et billede af et Danmark præget af ulighed.

Der ligger en stor interesse for Socialdemokratiet og dets historiske og politiske rolle i Danmark bag Det Danmark du kender. Og selv om motivationen for at skrive om partiet og bruge dets kampagne som titel måske kan forekomme entydigt magtkritisk, er Peder Frederik Jensens forhold til partiet mere kompliceret end som så.

Han fortæller, at han har en »stor respekt for det socialdemokratiske projekt«, og at der ikke er noget system i verden, han har »mere lyst til at leve under end det, vi lever under lige her«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Anne Søgaard
  • Tino Rozzo
  • John Scheibelein
  • Ete Forchhammer
  • Steen K Petersen
  • Stig Bøg
  • David Zennaro
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Torsten Jacobsen
Eva Schwanenflügel, Anne Søgaard, Tino Rozzo, John Scheibelein, Ete Forchhammer , Steen K Petersen, Stig Bøg, David Zennaro, Maj-Britt Kent Hansen og Torsten Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er fint nok at have respekt for, at folk er dygtige og arbejdsomme. Det er soldater i krig også. Men derfor er vi alligevel skeptiske over for deres metier.

Mogens Holme, Daniel Joelsen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Er det ikke lidt påfaldende, at DK har en miljøminister, man aldrig hører et pip fra, og som nogen (i hvert fald jeg selv) ikke engang aner, hvordan ser ud?

Anders Reinholdt, Carsten Munk, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Ete Forchhammer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Peder Frederik har helt ret i, at Socialdemokratiet er materialistisk, og at de overvurderer deres egen samfundsbetydning.

Forhåbentlig kan de rokkes, hvis der bliver råbt højt nok..?

Der er stor klima-demo imorgen i alle landets største byer :-)

Jens Christian Jensen

Det må ellers da have været et nemt job at være taleskriver for en minister vi sjældent høre noget fra. Nu ved vi så at det lidt vi høre har ministeren ikke selv skrevet.