Baggrund
Læsetid: 8 min.

Information anbefaler: Ti veje til at forstå, hvad der er på spil i den amerikanske valgkamp

Hvem fra begge sider af det politiske spektrum skal man læse og høre for at blive klogere på det amerikanske valg – hvis ikke man har nok i Information? Avisens største USA-nørder anbefaler her deres foretrukne twitterprofiler, hjemmesider, podcasts og bøger
Hvem fra begge sider af det politiske spektrum skal man læse og høre for at blive klogere på det amerikanske valg – hvis ikke man har nok i Information? Avisens største USA-nørder anbefaler her deres foretrukne twitterprofiler, hjemmesider, podcasts og bøger

Jesse Jacob

Kultur
5. september 2020

Twitter: David French

Man kan af og til glemme det, men der findes faktisk ideologisk konservative amerikanere, der ønsker sig en anden politisk retning end demokraternes, men som samtidig mener, at Trump er en skændsel, og at det republikanske parti har spillet fallit. Uafhængige, kalder de sig.

Og sådan en er jurist, forfatter og politisk kommentator David French. Han er redaktør for webmagasinet The Dispatch, klummeskriver for Time Magazine og forfatter til flere nonfictionbøger, herunder en om det splittede politiske landskab i USA, der efter planen udkommer 22. september under titlen: Divided We Fall.

Har man lyst til at vide, hvad en konservativ amerikansk patriot og veteran fra Irak-krigen tænker om politiske kernespørgsmål lige fra monumentvæltninger til abortmodstand og Black Lives Matter – uden nødvendigvis at have tid til at afsætte flere timer dagligt til formålet – kan det anbefales at følge David French på Twitter, hvor han løbende deler sine artikler og holdninger til amerikansk politik.

Rasmus Bo Sørensen

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Løvborg

"At [Nate Silver og FiveThirtyEight] kun spåede Trump 29 procents chance for at vinde i 2016, er en anden historie."

"Kun"? Ah... Giv ikke statistikken skylden for det faktum at for mange folk så en 1-i-3 chance for Trump og konkluderede at Clintons sejr var "fait accompli".

I 2012 havde amerikanske medier travlt med at fremmane den helt store valggyser mellem Obama og Romney, og Romney-kampagnen selv var også ganske sikker på sin sejr, alt i mens FiveThirtyEight gav Obama 80-90% chance for at vinde, og Obama da også vandt en overvældende 332-206 sejr. Romney var ikke engang i nærheden af at vinde.

I 2016 advarede FiveThirtyEight allerede to måneder før valget (http://surl.dk/ii9/) om at Clinton stod markant svagere mod Trump end Obama havde gjort mod Romney, og understregede hvor ligegyldigt det var at Clinton var foran på stemmer, når hun ikke kunne være sikker på at være foran på electoral college-mandater. Og Trump vandt da også 306-232, ikke nær så sikkert som Obama i 2012, men dog alt rigeligt.

FiveThirtyEight giver i disse dage Biden dårligere chancer end Clinton havde i 2016, og alligevel vrimler det med folk der antager at Biden-sejren er i hus. For meget ønsketænkning, for lidt talforståelse.

uffe hellum, Hans Aagaard og Peter Fenger Lund anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg kan også stærkt anbefale "The Daily Show with Trevor Noah", som pt går under navnet "The Daily Social Distancing Show", og foregår fra 'Trevor Noah's sofa til alle ét eller andet sted i verden'.
Istedet for at blive optaget foran et live-studio publikum, der klapper og hujer af næsten alt, bliver showet nu sendt fem af ugens dage fra Noah's egen lejlighed, nu omkring 50 minutter, dobbelt så længe som før.
Der er udover masser af jokes også tid til reportager og interviews med bl.a. alskens skuespillere, forfattere, journalister og politikere.
Og det er aldrig kedeligt.

Men - mærkeligt nok har redaktionen glemt et andet talkshow, med en anden 'udlænding', nemlig "Last Week Tonight" med britiske John Oliver.
Den temmelig gakkede, speedsnakkende og brillante vært er igang med sæson 7 på HBO.
Her trævler han i hver episode en tråd ud af det amerikanske kludetæppe, og blotlægger alskens korruption, maskepi, systemiske ubalancer, skandaler der er gået under radaren hos medierne og så videre, på en yderst penibel facon, der ofte får rasende reaktioner fra de forskellige subjekter han underkaster sin projektør.
Det er oplysende underholdning på et meget højt plan, og kan ikke anbefales nok :-)

Arne Albatros Olsen

En forudsigelse om forløbet vedr. det amerikanske valg fra d. 3 nov og 10 dage frem.
https://www.youtube.com/watch?v=72mIN3M5n5w

Ben Shapiro begavet? Han er noget af det snæversynede, fordomsfulde, og uvidende man kan tænke sig.

Mikael Velschow-Rasmussen

Du godeste for en liste !

Jeg synes den ser meget ensoret og meget ensidig ud.
Så vidt jeg kan se, er det - bortset fra Ben Shapiro og Jacobin - en lang lovprisning af "Establishment" Narrativet.

For sådan lige at bringe lidt balance i tingene, kunne man jo nævne følgende nyhedskilder:
- Jeremy Scahill, Glenn Greenwald og andre på The Intercept
- Matt Taibbi & Katie Halper og deres Useful Idiots Podcast fra Rolling Stone Magazine
- Krystal Ball & Saagar Enjeti (Rising Podcast fra The Hill)

En række andre nyhedsværdige podcasts:
- The Joe Rogan Experience Podcast med Joe Rogan
- Eric Weinstein (The Portal Podcast)
- The Economic Update med Richard Wolff
- Jimmy Dore, (TJDS - The Jimmy Dore Show)

Og fx også følgende kommentatorer:
- Chris Hedges, tidligere Pulitzer vinder fra NY Times
- Craig Murray, tidligere britisk ambassadør og erfaren embedsmand fra det britiske udenrigsvæsen (FCO, Foreign and Commonwealth Office)
(Følg fx specielt hans dækning af den skammelige Assange affære)
- Abby Martin
- Noam Chomsky (den største gigant blandt giganterne !)
- Kyle Kulinski

og så lykkedes det faktisk også eksempelvis følgende personer at sige noget interessant en gang i mellem:
- Tucker Carlson (fra Fox af alle steder :-)
- Jordan Peterson (Canadisk kontroversiel psykolog med hans "12 rules for Life" bog)
- Sam Harris og Richard Dawkins (førende medlemmer af de de 4 "horsemen" i deres angreb på institutionalisret religion - specielt Islam)

Hans Aagaard, Michael Waterstradt, Jan Damskier, Jens Kofoed, Martin Rønnow Klarlund og Lars Løfgren anbefalede denne kommentar

Alle burde læse Cormac McCarthys 'Blodets Meridian' og/eller 'Ikke et land for gamle mænd' for at forstå den amerikanske religiøsitet, guns og etnicitet, og det at The New Frontier stadig er aktuel som, at vildmarken stadig ligger ikke langt fra mange amerikaneres hjem. Et sted hvor de 'vilde' reagerer. Således som vi også så det i Breaking Bad.

Hans Aagaard og Lene Krathmann Pedersen anbefalede denne kommentar
Michael Waterstradt

Ben Shapiro er kilden til forståelse af amerikansk politik hahaha, jeg grinede til jeg fik tårer i øjnene.