Kommentar
Læsetid: 11 min.

I Informations Hegel-fejring bliver filosoffen spændt for vognen af den gode sags tjeneste

Spændt for vognen af den gode sags tjeneste skal Hegel i Informations hyldestserie om filosoffen yde uundværlig bistand i løsningen på tidens problemer
’Mit ærinde er derfor ikke så meget at anholde de enkelte og overvejende gode bidrag, men den sammenhæng, de er placeret i. De har, som de står nu, langt snarere form af en selvfølgelighedens receptionshistorie,’ skriver Jesper Lundsfryd Rasmussen i denne kommentar til Informations serie om filosoffen Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

’Mit ærinde er derfor ikke så meget at anholde de enkelte og overvejende gode bidrag, men den sammenhæng, de er placeret i. De har, som de står nu, langt snarere form af en selvfølgelighedens receptionshistorie,’ skriver Jesper Lundsfryd Rasmussen i denne kommentar til Informations serie om filosoffen Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

Sofie Holm Larsen

Kultur
25. september 2020

At Information har valgt at udfylde sommerens tomme nyhedsspalter med et klassisk og vedkommende tema om Georg Wilhelm Friedrich Hegel, er prisværdigt. Der kunne næppe gives en mere passende fejring i år 2020, som med sikker gang indfinder sig i en ejendommelig virkelighed bestående af Brexit, pandemi og til og med et dansk-tysk venskabsår. Det skulle da lige være en markering af andre intellektuelle kæmper, hvis jubilæum ligeledes fejres i år som eksempelvis Friedrich Hölderlin, Ludwig Beethoven, Bertel Thorvaldsen eller Paul Celan.

Når man alligevel kan anholde Informations serie, hvis sigte det er, at præsentere Hegels vigtigste tanker, skyldes det ikke kun de instrumentelle undertoner, der ligger i spørgsmålet: Hvad kan vi bruge Hegel til i dag? I lige så høj grad er der grund til at hæfte sig ved de nær ved ti emner, der i artikelserien lader spørgsmålet blive besvaret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Aldeles vedkommende artikel om Hegel. Den er Ikke let tilgaengelig, men det er Hegel heller ikke.Det vil bestemt lønne sig at printe den ud og læse den med al den opmærsomhed, som en filosofisk skrift fortjener.