Læsetid: 11 min.

Jan Sneum vidste, at det er i bunden af festivalplakaten, guldet ligger. Og så var han sød

Sidste torsdag døde musikjournalist Jan Sneum. Siden 70’erne har han formidlet undergrundsmusik til danskerne. Med sin karakteristiske utømmelige nysgerrighed og store generøsitet fik han tusindvis af bands og radiolyttere til at føle sig set og forstået­. Vi tegner et portræt gennem nogle af de utallige mennesker, han har berørt på sin vej
Jan Sneum døde 24. september i en alder af 74 år.

Jan Sneum døde 24. september i en alder af 74 år.

Finn Frandsen

2. oktober 2020

»De fleste har nogle mennesker, som vi kan overskue at lukke ind i vores liv, være fortrolige med, åbne os for, og som vi har overskud til at hjælpe og snakke med, når de har brug for det. At skulle være sådan over for flere end en håndfuld eller to, det har jeg ikke overskud til. Men det, der var med Jan, det var, at han havde ... nok bogstaveligt talt tusind mennesker, som han havde det sådan med. Han var det mest åbne og givende menneske, jeg har mødt. Og han gjorde et afgørende indtryk på alle, han mødte.«

Sådan beskriver bassist i Efterklang, Rasmus Stolberg, den nu legendariske rockjournalist, Jan Sneum, der i sidste uge døde efter et længere kræftforløb.

Jan Sneum har hele sit liv været engageret i rockmusikken. Først som fotograf og skribent på diverse rockmagasiner og derefter som radiomand på DR gennem mere end 40 år, hvor han blandt andet var chef på P3 Live og senere fik sit eget program Sneums Garage på P6 Beat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Voigt
Steen Voigt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu