Interview
Læsetid: 10 min.

Karl Ove Knausgård: »Jeg tager store chancer med den her roman«

Når man laver kunst, handler det om at forstyrre vores vante forestillinger om, hvordan verden hænger sammen. Det er bestræbelsen i Karl Ove Knausgårds nye roman. Her fortæller han om sit nye romaneksperiment, hvor han for første gang bryder med alle de realistiske genrekonventioner
Karl Ove Knausgård stræber efter at komme tættere på verden, når han skriver. Tættere på dét at være menneske.

Karl Ove Knausgård stræber efter at komme tættere på verden, når han skriver. Tættere på dét at være menneske.

Martin Slottemo Lyngstad

Kultur
25. september 2020

»Jeg ville skrive en fantastisk roman,« siger Karl Ove Knausgård. »Jeg mener ikke fantastisk god, men fantastisk. En roman om de store spørgsmål, som vi oplever dem i vores små liv. Om det store i det små.«

»Jeg tager store chancer med den her roman‚« siger Karl Ove Knausgård. »Fordi jeg helt forlader mit gamle, trygge realistiske romanunivers for at kaste mig ud i noget fuldstændig nyt, hvor der til og med kan ske overnaturlige ting. Jeg ville nogle helt andre steder hen end dér, hvor jeg var i mine tidligere bøger. Bagefter er jeg lidt usikker på, hvilken slags bog det er blevet til. I interview plejer jeg at tale om ting, jeg allerede har talt om tusindvis af gange. Men jeg har faktisk aldrig før talt om den her bog. I al fald ikke offentligt, men heller ikke så meget privat. Du er en af de første. Så du bliver nok nødt til at hjælpe mig lidt i gang.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her