Kommentar
Læsetid: 4 min.

Kasparovs omskiftelige comeback i en af årets største og mest besynderlige skakbegivenheder

Den gamle verdensmester Garry Kasparov bjærgede remis mod den regerende Magnus Carlsen i en af årets største og mest besynderlige skakbegivenheder, men måtte i sidste ende tage til takke med en ottendeplads
Kasparov og Carlsen havde ikke dystet mod hinanden siden 2004, hvor det lykkedes den dengang 13-årige gut fra Lommedalen uden for Oslo at holde remis mod den 27 år ældre russer.

Kasparov og Carlsen havde ikke dystet mod hinanden siden 2004, hvor det lykkedes den dengang 13-årige gut fra Lommedalen uden for Oslo at holde remis mod den 27 år ældre russer.

THOMAS SAMSON

Kultur
15. september 2020

En af årets største skakbegivenheder fandt sted i weekenden, da det var lykkedes arrangørerne i amerikanske Saint Louis Chess Club at samle et monsterstærkt felt til onlineturneringen Champions Showdown. Prikken over i’et var, at man havde fået den karismatiske eksverdensmester Garry Kasparov – han sad på VM-tronen i årene mellem 1985 og 2000 – lokket med på galejen, og da man også havde den regerende champion Magnus Carlsen blandt de ti stormestre, var man sikret et opsigtsvækkende møde mellem to af skakhistoriens største skikkelser. Der var en præmiesum på 150.000 dollar plus en hulens masse prestige på spil.

Kasparov og Carlsen havde ikke dystet mod hinanden siden 2004, hvor det lykkedes den dengang 13-årige gut fra Lommedalen uden for Oslo at holde remis mod den 27 år ældre russer. Året efter trak Kasparov sig »mæt af skakdage« fra officielle skakturneringer og kunne fra sidelinjen følge Magnus’ forbløffende opstigning i det internationale skakhierarki. Den kulminerede i 2013 med, at han snuppede verdensmesterskabet fra inderen Viswanathan Anand, en af Kasparovs gamle rivaler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fin artikel - og fint at I viser partiet mellem Kasparov og Carlsen, men hvis det skal give mening at vise et Skak960-parti, skal I også huske at bringe udgangsstillingen.