Læsetid: 10 min.

Mads Mikkelsen ville gerne have været stuntmand: »Jeg havde aldrig tænkt, at jeg også skulle sige replikker«

Mads Mikkelsen har en fortid som danser, og det har også den figur, han spiller i Thomas Vinterbergs nye film, ’Druk’. Information har talt med den danske skuespiller og verdensstjerne, der laver sine egne stunts og altid ved, hvor mange borde der er i et rum, og hvordan han kan falde uden at slå sig
Mads Mikkelsen begyndte sin professionelle karriere som danser – inden da var han gymnast – og det kan man godt se på ham, når han optræder på tv og film. Der er noget elegant og naturligt og samtidig kontrolleret og bevidst over hans måde at bevæge sig på.

Mads Mikkelsen begyndte sin professionelle karriere som danser – inden da var han gymnast – og det kan man godt se på ham, når han optræder på tv og film. Der er noget elegant og naturligt og samtidig kontrolleret og bevidst over hans måde at bevæge sig på.

Nanna Navntoft

18. september 2020

»Meget tidligt i livet havde jeg en stor nysgerrighed,« siger Mads Mikkelsen. Det er sidst på eftermiddagen en lun dag i september, og vi sidder på en terrasse bag en biograf i det indre København. Han peger på en mur, der rager op lige ved siden af os.

»For eksempel ville jeg tænke: ’Hvad er der bag den mur? Hvis man nu kravler derop.’ Sådan havde jeg det især, da jeg var dreng, og jeg voksede op et sted, på Nørrebro, hvor man rent fysisk kunne kravle op for at se, hvad der var bag muren. Nå, der var en kirkegård. Hvor uhyggelig er den?«

Den nysgerrighed og opdagelsestrang, der begyndte, da han var barn, karakteriserer stadig den nu 54-årige skuespiller og verdensstjerne. Han vælger sjældent det sikre eller det mest indlysende, når han siger ja til en rolle – eller en instruktør – og han vil lige så gerne spille med i et intenst dansk drama, en skæv tysk thriller eller en filosofisk, fransk hævnhistorie, som han vil medvirke i de stort anlagte mainstreamfilm, der byder sig til i udlandet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • David Zennaro
  • erik pedersen
  • Steffen Gliese
Søren Veje, David Zennaro, erik pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dejligt interview. Jeg glæder mig over at have set Mads Mikkelsen i "Chicago", da han var meget ung. Han løb ikke med det, men han spillede lige op med garvede skuespillere.

David Zennaro, erik pedersen og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar

Det er det, Anders Sørensen, på sin vis også. Eller rettere: der skal en hel del karisma til at gøre indtryk i en besætning bestående af meget ekstroverte skuespillere.

Ole Arne Sejersen

Bliver samtalen lettere, når man har drukket et par genstande?
Probably!
En bemærkning, der ikke alene har fremmet Carlsbergs omsætning, men osse frembragt et ikonisk klip.