Læsetid: 4 min.

Margaret Atwood vinder fredspris – og Rimbauds jordiske rester skal formentlig flyttes

Før i tiden var den prestigiøse Bookerpris forbeholdt de kanoniserede koryfæer – men plejer er åbenbart død. Det og meget mere kan du læse om i denne uges Bogkort
»Jo tættere vi er på et menneske, fortæller psykiaterne os, desto sværere er det faktisk at myrde dem. Måske er dette måden, hvorpå læsning kan være fredsskabende: Den bringer os tættere sammen,« sagde den canadiske science fiction-forfatter Margaret Atwood, da hun modtog den såkaldte Ambassador Richard C. Holbrooke Distinguished Achievement Award for sit samlede forfatterskab.

»Jo tættere vi er på et menneske, fortæller psykiaterne os, desto sværere er det faktisk at myrde dem. Måske er dette måden, hvorpå læsning kan være fredsskabende: Den bringer os tættere sammen,« sagde den canadiske science fiction-forfatter Margaret Atwood, da hun modtog den såkaldte Ambassador Richard C. Holbrooke Distinguished Achievement Award for sit samlede forfatterskab.

Chris Young

18. september 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

FRANKRIG

Digtere til Pantheon

At blive stedt til hvile i Pantheon i Paris er en ære, som den selvbevidste franske stat forbeholder sine største sønner og døtre (flest sønner). En gruppe kunstnere og intellektuelle har nu opfordret præsident Macron til at flytte de to digtere Arthur Rimbaud og Paul Verlaines jordiske rester til de ærefulde haller. I live var de to kendt for ikke kun forrygende poesi, men også et stormfuldt kærlighedsforhold, indtag af psykoaktive substanser og sammenstød med ordensmagten. Kulturminister Roselyne Bachelot støtter initiativet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu