Klumme
Læsetid: 3 min.

Naturskolen: Første forsøg på at gøre min have vild gik ikke helt efter planen

Informations naturskole, fjerde lektion: Vi kan invitere naturen ind i vores haver. Men min generelle iver efter at få overtaget i min 48-årige tilværelse spænder ben for første forsøg på at gøre min have vild. Til gengæld opstår der en anden slags forbindelse
Et besøg af vildhaveentusiats Rikke Milbak får naturskoleelev Anna von Sperling til at se med nye øjne på sin have.

Et besøg af vildhaveentusiats Rikke Milbak får naturskoleelev Anna von Sperling til at se med nye øjne på sin have.

Kultur
30. september 2020

Jeg må starte med en lille indrømmelse: Jeg har ikke fået etableret et bed med vilde blomster, og dammen, der skal gøre min have til den foretrukne blandt Sundbyvesters skrubtudser, findes kun på papiret.

Til gengæld har jeg på en anden livsfront opnået mere på en enkelt dag, end jeg har på tre år. Mere om det på den anden side af denne moderne lidelseshistorie:

Mandag vågnede jeg op med komplet fastlåst lænd efter et yogaophold på Samsø, hvor jeg ikke helt havde »lyttet til min krop« og slet ikke behandlet den med »omsorg og kærlighed«. I stedet havde jeg bedt den om at spise en glutenfri, antiinflammatorisk, chiabaseret tudekiks, fordi gulvet i yogasalen skulle nås med flad hånd, om det så gjaldt mit liv.

Mit helt eget naturgrundlag var således udpint, da jeg gik i haven for at starte samarbejdet med min nære natur, som vildhaveentusiast og rådgivende biolog Rikke Milbak havde sat i gang i Informations Naturskole, lektion fire. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her