Kommentar
Læsetid: 3 min.

Nye retningslinjer i ’The Simpsons’ effektueres og en pertentlig rettighedshaver tjener gode skejser på 80’er hit

Rapstjernerne Gilli og Branco må betale dyrt for at låne en sproglig vending fra Danseorkestret på deres seneste hitsang »La Danza«. En ny dokumentarfilm hævder, at Paris Hilton slet ikke findes. Og så har Homers sorte kollega i tegneserien ’The Simpsons’ fået ny stemme. Dét og meget andet har optaget kulturredaktionen i ugens løb
For tre måneder siden meddelte Fox, der producerer The Simpsons, at de havde udviklet en ny politik for ikkehvide karakterer: hvide skuespillere skal ikke længere skal lægge stemme til ikkehvide figurer.

For tre måneder siden meddelte Fox, der producerer The Simpsons, at de havde udviklet en ny politik for ikkehvide karakterer: hvide skuespillere skal ikke længere skal lægge stemme til ikkehvide figurer.

Ritzau Scanpix

Kultur
2. oktober 2020

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

En dyr Regndans

Ralf Christensen

Man skal passe på, hvad man refererer til – i hvert fald hvis man er musiker. Rapstjernerne Gilli og Branco parafraserede teksten til Danseorkesterets 80’er-hit »Regndans« på deres 2020-hit »La Danza«. »Dans, dans så skejs’ne falder ned / Dans, mamacita, dans,« lyder teksten nu. De sampler ikke, akkorderne er ikke de samme, og resten af teksten og musikken er de to herrers egen.

Men for at få lov til at bruge referencen til et dansk stykke kulturarvesølv må de betale dyrt. Nemlig 75 procent af rettighederne og dermed indtjeningen fortæller Danseorkesterets bassist Rasmus Kærså til musikmediet Muzak.

Hør selv, hvor forskellige de to numre er, og sig så, at det er en rimelig fordeling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her