Baggrund
Læsetid: 4 min.

Penge lugter ikke, men hvordan lyder guld? Det fik kulturredaktionen svar på i denne uge

Erhvervsmanden Lars Seier udfolder guldmøntens lydpotentiale på en ny vinylplade. Et hidtil ukendt nummer med Natasja er udgivet med nye, knivskarpe vers. Og et helt andet sted i kunstbranchen smadrede en studerende et Picasso-værk som en slags performance og er nu idømt fængsel. Det og mange andre kuriositeter har optaget kulturredaktionen denne uge
Kan man lave musik med guld? Ja, siger Lars Seier Christensen og lydkunsteren Niels Lyhne Løkkegaard.

Kan man lave musik med guld? Ja, siger Lars Seier Christensen og lydkunsteren Niels Lyhne Løkkegaard.

Heidi Levine

Kultur
4. september 2020

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Lyden af guld

Dem, der synes, der generelt er for lidt konceptuel musik i Aftenshowet, fik noget at glæde sig over i sidste uge, da lydkunstner og møntsamler Niels Lyhne Løkkegaard og rigmanden Lars Seier spillede på guldmønter i programmet.

Sammen har de udgivet pladen Music For Krügerrand – Quartet for Gold Bullion Coins, som er en liveoptagelse af en koncert i 2018, man virkelig skulle have været til. Her udfoldede de forskellige guldmønters soniske potentiale og tematiserede rigdom som sådan, fordi guld jo er det mest historisk konstante udtryk for værdi. De har også skrevet om projektet på netmediet P.O.V. International.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Jeg synes også det var tankevækkende at se Lars Sejr spille på en guldmønt og kan ikke lade være med at fundere over om der var et budskab i den performance - noget om at når alt kommer til alt, så skal der ikke mere end én enkelt mønt til for at skabe skønhed - og ikkenødvendigvis millioner. Altså en slags nøjsomhedserkendelse efter et liv i overhalingsbanen og på første klasse? Eller var det alene spotlightet der trak? Jeg vælger at tro det første, det kan man jo lige så godt. Bare ærgerligt hvis det er sådan, at man først skal være rig for rigtigt at kunne praktisere og værdsætte nøjsomhed.