Note
Læsetid: 5 min.

Præsident(barne)barn Jenna Bush Hager er en decideret magtfaktor i forlagsindustrien – og bogaktuel

En rådgiver for den franske ligestillingsminister vil have bogen ’Jeg hader mænd’ trukket tilbage, men palaveren har forvandlet det oprindelige oplag på 400 til 2.500 solgte. Omvendt har CIA efter et lille årti droppet censur af bogen ’The Black Banners’, som nu udkommer i en ’declassified edition’. Det og meget mere i denne uges Bogkort
Jenna Bush Hager er vært for bogklubben ’Read With Jenna’ i Today Show på tv-kanalen NBC, og når hun udnævner en bog til Månedens Bog skyder salget i vejret: Af de foreløbig 19 valgte bøger er de 14 havnet på bestsellerlisterne.

Jenna Bush Hager er vært for bogklubben ’Read With Jenna’ i Today Show på tv-kanalen NBC, og når hun udnævner en bog til Månedens Bog skyder salget i vejret: Af de foreløbig 19 valgte bøger er de 14 havnet på bestsellerlisterne.

Hau Dinh/Ritzau Scanpix

Kultur
11. september 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

FRANKRIG

Mandehad og streisandeffekt

Ralph Zurmély, særlig rådgiver for den franske ligestillingsminister, har fået en bog på tværs i sit indre univers: Moi les hommes, je les déteste (Jeg hader mænd) af Pauline Hermange. Han krævede, at forlæggeren trækker bogen tilbage og truede med sagsanlæg, fordi han mener, udgivelsen opfordrer til had baseret på køn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her