Læsetid: 10 min.

Radiomanden Torben Brandt deler tricks fra en stolt montagetradition til nye lydfortællere

I en anekdotisk lærebog deler Torben Brandt tricks fra en lang radiokarriere. Information møder ham i det tidligere Radiohuset for at høre om den stolte montagetradition, der udfoldede sig her, og som han nu vil give videre
En radiokollega har spurgt Torben Brandt, om det nu er en god idé at give alle sine tricks væk i en ny bog. »Men det er lige netop det, jeg gerne vil,« siger han.

En radiokollega har spurgt Torben Brandt, om det nu er en god idé at give alle sine tricks væk i en ny bog. »Men det er lige netop det, jeg gerne vil,« siger han.

Emilie Lærke Henriksen

16. september 2020

I et røgfyldt lydstudie i Radiohuset sidder radioteknikeren Torben Brandt foran tre spolebåndsmaskiner omgivet af stakke med bånd. Han er ved at klippe radiomontagen Hver på sin side, et dokudrama om mødet mellem en socialrådgiver og en junkie på bistandskontoret. 

Bøjet ind over et lille bord trækker han et af båndene hen over et tonehoved for at klippe i en vejrtrækning. Bag ham står samarbejdspartneren Stephen Schwartz og kigger ham rastløst over skulderen. Han synes, at Brandt går for meget op i detaljerne.

»Men det skal lyde godt, det er min faglige stolthed,« siger Torben Brandt.

Og så afbryder han sig selv, drejer hovedet og kigger insisterende på mig.

»Nu er det så, du skal spørge mig, hvordan jeg ser ud i den her situation,« siger han.

Jeg er med Torben Brandt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Rosenørns Allé i København – det tidligere Radiohuset, der først var hovedsæde for alle Danmarks Radios aktiviteter og sidenhen udelukkende for radioproduktionen. I 2008 overtog det klassiske konservatorium lydstudierne, koncertsalen og resten af det fredede hus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Jørn Stjerneklar
  • Kurt Nielsen
  • David Zennaro
Christian Mondrup, Maj-Britt Kent Hansen, Jørn Stjerneklar, Kurt Nielsen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu