Læsetid: 4 min.

Selvom det handler om en tysk voldskult i Chile, skal man ikke tænke ’fuck, det hele er fortabt’

Instruktørerne bag ’Undertrykkelsens sang’, der interviewer traumatiserede overlevende fra en tysk voldskult i Chile, vil hensætte publikum i en følelsesmæssigt forvirret tilstand over menneskets ondskab
På billedet ses ægteparret Magdalena og Schorcsch, som er nogle af de tilbageværende i kolonien, Colonia Dignidad, hvor en gruppe pædofile nazister startede den religiøse kult og importerede børn og misbrugte dem seksuelt, og hvor kultens medlemmer spionerede på hinanden og dagligt gennempryglede tilfældige ofre.

På billedet ses ægteparret Magdalena og Schorcsch, som er nogle af de tilbageværende i kolonien, Colonia Dignidad, hvor en gruppe pædofile nazister startede den religiøse kult og importerede børn og misbrugte dem seksuelt, og hvor kultens medlemmer spionerede på hinanden og dagligt gennempryglede tilfældige ofre.

Estephan Wagner og Marianne Hougen-Moraga

29. september 2020

Årets vinder af hovedprisen ved CPH:DOX, Undertrykkelsens sang, er en film fyldt med dilemmaer.

Derfor har vi på en telefonlinje fra Nørrebro spurgt de to instruktører, Estephan Wagner og Marianne Hougen-Moraga, hvilke tanker de undervejs i arbejdet og efterfølgende har gjort sig om at filme dybt traumatiserede ofre, og om hvem filmen overhovedet gavner.

»De fleste, der medvirker i filmen, er faktisk både ofre og bødler,« slår Estephan Wagner fast.

»Og når man er det, er det meget almindeligt at fremhæve offerrollen og forsøge at glemme den anden. Derfor har vi arbejdet med en masse subtekst. Vi har rigtig mange karakterer med i filmen, og i lyset af det, den ene fortæller, kan vi tolke det, den anden gør.«

Marianne Hougen-Moraga supplerer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dan D. Jensen
  • Maj-Britt Kent Hansen
Dan D. Jensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu