Læsetid: 9 min.

Tobias Lindholm om drabet på Kim Wall: »Vi var i en kollektiv besættelse af mørket«

Instruktøren og manuskriptforfatteren Tobias Lindholm har lavet en miniserie, ’Efterforskningen’, om mordet på Kim Wall og politiets efterforskning af sagen. Det er ikke en serie om de brutale og mørke aspekter af sagen, siger han. Derimod handler den om lyset, håbet og mennesker, der stod sammen
Instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm tog sammen med drabschef Jens Møller, der efterforskede mordet på Kim Wall, til Sverige og besøgte Walls forældre. Uden deres tilladelse havde han ikke lavet tv-serien, der har fået navnet ’Efterforskningen’, siger han.

Instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm tog sammen med drabschef Jens Møller, der efterforskede mordet på Kim Wall, til Sverige og besøgte Walls forældre. Uden deres tilladelse havde han ikke lavet tv-serien, der har fået navnet ’Efterforskningen’, siger han.

Nanna Navntoft

24. september 2020

Det er tre år siden, at den svenske journalist Kim Wall blev dræbt og hendes lig parteret af raketforskeren og opfinderen Peter Madsen om bord på dennes hjemmeladede ubåd. Det var en voldsom sag, som i dén grad optog ikke bare danske medier, men medier over hele verden.

»Vi var i en kollektiv besættelse af mørket,« siger den danske instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm, der nu er aktuel med tv-serien Efterforskningen, som følger drabschef Jens Møllers (Søren Malling) arbejde med den såkaldte ’ubådssag’.

»Vi kunne ikke få nok. Der blev klikket løs på alt og alle. Vi var helt opslugt af denne her mørke fortælling, der rullede sig ud for øjnene af os.«

Lindholm fik selv en dårlig smag i munden af, hvordan både medier, andre mennesker og han selv svælgede i sagen, og derfor kan man godt undre sig over, at han nu har lavet en dramaserie i seks afsnit om mordet. Men det er der en god grund til, siger han, da jeg taler med ham om nogle af de vanskelige beslutninger og valg og fravalg, som arbejdet med serien har stillet ham over for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Troels Ken Pedersen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Ete Forchhammer
Troels Ken Pedersen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

En noget upassende afslutning for drabschef Jens Møllers karriere var, at Københavns politi valgte at anmelde ham for brud på tavshedspligt til DUP, (Den Uafhængige Politiklagemyndighed), og at han blev forflyttet fra afdelingen for personfarlig kriminalitet til berigelseskriminalitet, efter han udgav sine erindringer.

Kort tid efter forflyttelsen stoppede Jens Møller i politiet og gik på pension.

En uværdig måde at behandle en formidabel efterforsker på.
Men sådan advares andre mod at bryde tavshedskulturen.

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-11-03-jens-moeller-anmeldt-og-frataget...

Troels Ken Pedersen, Peter Mikkelsen, Alvin Jensen, Lillian Larsen, Birte Pedersen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar