Læsetid: 2 min.

Trods Joy Mogensens store fanfare om musikskoler lyder nu blot et lille trut

Hvis Joy Mogensen er ved at realisere sin vision om musikskoleundervisning til alle børn i Danmark, sker det med museskridt, skriver kulturjournalist Lone Nikolajsen i denne kommentar
Hvis Joy Mogensen er ved at realisere sin vision om musikskoleundervisning til alle børn i Danmark, sker det med museskridt, skriver kulturjournalist Lone Nikolajsen i denne kommentar

Sigrid Nygaard

4. september 2020

Da kulturminister Joy Mogensen (S) for et års tid siden præsenterede sin første store kulturpolitiske vision om at give alle børn i Danmark mulighed for at gå på musikskole, var hun ikke specielt konkret med hensyn til, hvordan det skulle lade sig gøre.

Musikskolerne er primært kommunernes ansvar, men for en socialdemokratisk kulturminister med særlig interesse for det folkelige og lokalt funderede giver det mening at sætte ind her. Faktisk er det en helt igennem glimrende vision, der – hvis den altså bliver realiseret – kan berige en masse liv med mere eller mindre virtuos musik. Man ser fremtidens generationer for sig bevæbnet med musikinstrumenter, travlt optaget af at udfolde såvel eget musikalske potentiale som et gedigent fællesskab med dem, de spiller sammen med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ete Forchhammer
  • David Zennaro
Ete Forchhammer og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Museskridt er fornuftige at tage, når nu ethvert skridt, man tager, bliver fulgt af det samlede korps af sensationshungrende journalister i håbet om, at Joy tager endnu et skridt forkert. I det mindste er museskridt små, og gangen mod skafottet kan trækkes lidt ud til alles nydelse.

For vi nyder vel alle at se Joy lide?

Ete Forchhammer

Michael Bojesen, en ikke hr. hvemsomhelst i denne sammenhæng, har stillet, og selv kommenteret det efter nogen debat andetsteds, et konstruktivt forslag om løsning af musikskolernes bemandingsproblemer. Skulle det ikke videreformidles til Informations læsere?!
Alene udgangspunktet, at sammenholde de 9-10% af børn og unge der går til noget med musik med de 90% der går til idræt, er en tanke om prioriteringer og bevillinger værd.

Carl Chr Søndergård

Det er ihvertfald interessant - at kulturministeren i alle de skandinaviske lande, har skullet agere prügelknabe.

At Joy har været en flink og nyttig idiot, for en almindeligvis udannet og magtsyg spids, er da en skam.

Måske de kan få dan jørgensens bedre jeg/halvdel, til at være en fantastisk kulturminister, for så ville vi dog alle blive bedre mennesker.

Jeg er vokset op med absolut music, kombinationen, men ja, det er ikke det, jeg forbinder med et album.

Museskridt er måske det helt rigtige, når man er bundet af virkelighedens snærende bånd. Virkeligheden, der bl.a. omfatter et helt andet økonomisk terrain, end landkortet viste for få måneder siden.

I modsætning til Lone Nikolajsen, der ganske frit og uforpligtende, kan mene og dømme som hun evner og lyster, så skal en kulturminister nok agere lidt mere overvejet. Det har Joy Mogensen lært af de glubske kødædere, som sætter en ære i at vende tommelfingeren nedad - hellere én gang for meget, end en gang for lidt.

PS
Har vi egentlig brug for personer som Lone Nikolajsen, det vil pådutte vi andre en holdning til alt og alle?