Læsetid: 4 min.

I 1978 orkede kunsthistoriens nøgne kvinde nærmest ikke mere

Kvinden har lagt krop til hele den vestlige kunsthistorie. Måske derfor ser hun så udmattet ud i Hannah Wilkes ikoniske fotoværk ’What does this represent ... ? What do you represent ... ?’, skriver Maria Kjær Themsen i vores serie om afgørende amerikanske kunstværker
På grund af ophavsrettigheder kan vi ikke vise det omtalte værk, der dog let kan ses på nettet. Her sidder Hannah Wilke foran et af sine andre værker på et galleri i New York i november 1979.

På grund af ophavsrettigheder kan vi ikke vise det omtalte værk, der dog let kan ses på nettet. Her sidder Hannah Wilke foran et af sine andre værker på et galleri i New York i november 1979.

New York

27. oktober 2020

­­­­­­En nøgen kvinde sidder på gulvet i et hjørne med spredte ben. Hun er kun iført stiletter og har en plastikpistol i den ene hånd. Rundt om hende ligger der en masse legetøj i form af pistoler og Mickey Mouse-figurer.

Den kvindelige model er Hannah Wilke, der også er kunstneren bag fotoværket med den lange titel: What Does This Represent? What Do You Represent? (Reinhart), som er en del af en fotografisk serie med den samlede titel So Help me Hannah (1978), som alle handler om iscenesættelse og selvrepræsentation. På grund af ophavsrettigheder kan vi ikke gengive værket sammen med denne artikel, men du kan se det her.

I serien indtager hun derfor en dobbeltrolle som både kunstner og model, og hendes position i dette værk er mangetydigt. For nok er hun nøgen og blotter sit skød, men hun spiller ikke nødvendigvis op til beskueren. Tværtimod ser hun nærmest opgivende ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Poul Anker Juul
  • Kurt Nielsen
  • David Zennaro
  • Ete Forchhammer
  • Kristian Nielsen
  • Troels Ken Pedersen
Eva Schwanenflügel, Poul Anker Juul, Kurt Nielsen, David Zennaro, Ete Forchhammer , Kristian Nielsen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu