Opråb
Læsetid: 17 min.

664 filmfolk siger fra over for krænkelser og sexisme i branchen: »Vi er ikke gode nok endnu«

Siden en forhenværende produktionsassistent stod frem og fortalte om krænkelser hos produktionsselskabet Danish Documentary, har filmbranchen været påfaldende tavs. Nu sender 664 branchemedlemmer et kollektivt opråb, hvor de bakker op om kvinden og opfordrer til mere åbenhed og dialog
Skuespiller Trine Dyrholm har sammen med 663 andre danske filmfolk skrevet under på en erklæring, der kræver et opgør med sexisme og krænkelser i branchen.

Skuespiller Trine Dyrholm har sammen med 663 andre danske filmfolk skrevet under på en erklæring, der kræver et opgør med sexisme og krænkelser i branchen.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kultur
12. oktober 2020

Efter ugers tavshed siger 664 repræsentanter fra den danske filmbranche nu fra over for krænkelser, sexisme og chikane og opfordrer til mere åbenhed og dialog.

Det gør de i en fælles erklæring, som Information i dag kan bringe. 

Blandt medunderskriverne er den oscarvindende instruktør Susanne Bier, produceren Vibeke Windeløv og skuespillerne Pilou Asbæk, Trine Dyrholm og Lars Mikkelsen.

Siden tv-værten Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla i slutningen af september satte ligestilling og krænkelser på dagsordenen og mødte opbakning fra over 1.600 kolleger, har folk fra blandt andet universitetsverdenen, mediebranchen og musiklivet de seneste uger på forskellige måder også råbt op. 

I den danske filmbranche har der været anderledes stille.

Her stod den tidligere produktionsassistent Emilia Moth 30. september frem i Ekstra Bladet og fortalte, hvordan hun konkret var blevet udsat for seksuelt krænkende adfærd på sin daværende arbejdsplads Danish Documentary. Hun satte også navn på sin krænker, den verdenskendte dokumentarinstruktør Feras Fayyad.

Men hun mødte ikke samme kollektive omfavnelse, som den profilerede tv-vært havde gjort en måned forinden. Ud over i nogle (primært lukkede) facebookdebatter har der mere eller mindre været radiotavshed fra hendes kolleger. Kritikken har derimod været stor i Soundvenue, her i Information, Ekstra Bladet og senest i en kommentar i Politiken, hvor blandt andet tavshedskulturen i branchen og specifikt Danish Documentary blevet kritiseret.

Ikke mindst fordi den øverste chef i Danish Documentary, Sigrid Dyekjær, har været en fremtrædende figur i den første bølge af #MeToo-bevægelsen og blandt andet har været med til skabe #WeDo, der arbejder for bedre arbejdsmiljø uden seksuelle krænkelser i filmbranchen.

Lørdag stod filmklipper Steen Johannesen, der har været medinstruktør på Feras Fayyads film De sidste mænd i Aleppo, frem i Politiken og kritiserede både instruktøren og ledelsen i Danish Documentary.

Undervejs har Danish Documentary som reaktion på kritikken udgivet et såkaldt statement, hvor de betoner sagens kompleksitet og kritiserer Ekstra Bladet for usandheder og unøjagtigheder, som selskabet imidlertid ikke kan konkretisere »uden at åbne personalesagen i offentligheden«. 

Vil gøre branchen bedre

Nu skriver 664 repræsentanter fra branchen i et brev, at det er tid til at tage fat om problemet og sige fra over for krænkelser, chikane og sexisme.

»Vi ønsker at skabe åben dialog, der kan gøre os alle mere bevidste og kloge på, hvordan vi håndterer disse sager i fremtiden – for vi er ikke gode nok endnu,« skriver de blandt andet. »Vi underskriver dette brev for at støtte op om Emilias mod til at træde frem som enkeltperson og for at vise vores solidaritet med alle dem, der i vores branche har oplevet krænkende adfærd.«

En af initiativtagerne, dokumentarinstruktør Olivia Chamby-Rus, siger til Information:

»En håndfuld af os tog initiativ til brevet, fordi vi kunne mærke, at der var et behov for at udtrykke støtte til Emilia i branchen. Vi spurgte vores kolleger, om de ville være afsendere på brevet, og opbakningen var så stor, at det hurtig voksede sig til en underskriftsindsamling, som nu fortsætter online. Vi vil gerne vise, at nu overtager vi stafetten og tager ansvar for at gøre branchen bedre.«

– Skal brevet opfattes som en kritik af Danish Documentarys håndtering af sagen? 

»Ikke nødvendigvis. Brevet er en kritik af, at de strukturer, der tillader, at dette kan fortsætte i vores branche, fortsat eksisterer. Det er altså også en kritik af os selv,« siger Olivia Chamby-Rus.

Hun suppleres af filmproducer og instruktør Ole Tornbjerg, der også har skrevet under:

»Når vi laver dokumentarfilm, lever vi af troværdighed, ordentlighed og tillid. Det er nøgleord. Det gælder også i forhold til arbejdsmiljøet. I den sammenhæng er den her sag en skamplet for vores branche,« siger han.

Behov for et klart signal

Formand for Danske Filminstruktører, Christina Rosendahl, der også har skrevet under på erklæringen, har ingen kommentar til den konkrete sag om Danish Documentary. Men hun skriver til Information, at Danske Filminstruktører tager denne og andre sager »meget alvorligt«.

»Og det gjorde vi også, før denne sag kom op i medierne. Modsat mange andre har vi i samarbejde med Producentforeningen, Dansk Teater og Dansk Skuespillerforbund allerede i mere end et år været i gang med at undersøge omfanget og karakteren af grænseoverskridende adfærd i film- og teaterbrancherne.«

Om en måneds tid vil de fremlægge en række initiativer, som de i fællesskab tager. Formålet er at sikre et sundt og trygt arbejdsmiljø, og initiativerne skal sikre, at branchen fremover kan tackle denne slags sager »langt mere offensivt«.

»Vi kan selvfølgeligt ikke acceptere at denne slags sker,« skriver Christina Rosendahl.

Dokumentarinstruktør Louise Unmack Kjeldsen er en af få, der har kritiseret branchens tavshed offentligt. I et facebookopslag skriver hun: »Filmbranchen er ramt af #MeToo, og folk flest i branchen forholder sig tavse, hvilket betyder, at de få kvinder, som tager mod til sig (…) får lov til at flagre i vinden.«

Sagen kort:

 • Den fælles erklæring kommer, efter Ekstra Bladet har afsløret en sag om seksuelle krænkelser i produktionsselskabet Danish Documentary. Den 30. september bragte avisen en artikel, hvor en tidligere ansat i produktionsselskabet Danish Documentary Emilia Moth, stod frem med konkrete anklager om seksuelle krænkelser mod instruktøren bag blandt andet The Cave og De sidste mænd i Aleppo, Feras Fayyad.
 • Anklagen handler om en række sager, hvor Feras Fayyad ifølge Emilia Moth blandt andet sagde til hende, at hun »burde gå i kortere kjoler for hans skyld«, og at han »selvfølgelig kiggede på hendes røv«, når hun bukkede sig for at hente noget i kontorets køleskab. Chikanen kulminerede ifølge Moth, da Fayyad foran nogle fælles kolleger sagde, at han tænkte på hende, mens han onanerede. Hun sagde fra, og efterfølgende blev han »ubehagelig og iskold med det samme«.
 • Den følgende weekend klagede Fayyad over Moth til en kollega og krævede en undskyldning fra hende, og siden blev der afholdt møder mellem Fayyad, ledelsen og Moth. Ifølge Moth tog ledelsen Fayyads side, og da hun sagde til sin øverste chef, at hun syntes, de havde håndteret sagen forkert, sagde chefen, at det nu var Moth, der krænkede.
 • Kort efter stoppede Moth i Danish Documentary, da hun ikke kunne koncentrere sig om arbejdet – efter eget udsagn var hun bange for, at Fayyad skulle komme ind på hendes kontor.
 • Efter Ekstra Bladet er gået ind i sagen, har Emilia Moth modtaget en besked på Instagram, hvor Feras Fayyad undskylder sin opførsel.

Hun har derfor skrevet under på opråbet for at sende et signal til de kvinder, der har oplevet grænseoverskridende adfærd i branchen. 

»I første omgang Emilia Moth,« siger hun, »men også for at sende et klart signal til andre, der kan overveje at stå frem om, at vi i så fald har deres ryg.«

– Havde de grund til at tvivle på, om det er tilfældet?

»Der har jo været meget snak og mange debatter rundt omkring, blandt andet på de sociale medier, men jeg synes, der er behov for, at vi sender et helt klart signal.«

– Set udefra har der ikke hidtil været mange offentlige tilkendegivelser, i hvert fald ikke i sammenligning med den støtte, som Sofie Linde fik i mediebranchen. – Hvorfor tror du, at det er sådan?

»Jeg tror, folk er forsigtige. Mange af os er ret sårbare, da vi næsten alle sammen er freelancere. Alle kender hinanden og er venner og kolleger,« siger Louise Unmack Kjeldsen.

Også instruktør og producer Jella Bethmann mener, at tavshedskulturen blandt andet kan forklares med, at branchen er lille, men også at folk i branchen ofte har et ønske om at høre begge sider af historien.

»Men,« siger hun, »tavsheden er blevet mere og mere larmende, når den anden side (Danish Documentary, red.) ikke siger noget.«

Sexisme er en fælles opgave

Jelle Bethmann kalder den konkrete sag en »lortesag«, men også en enestående chance for at kunne gøre det anderledes end alle andre:

»Vi skal være åbne, ikke victimblame, ikke gå i fælden og blive indhentet af en sag, hvor vi fejlagtigt troede, vi håndterede det godt som branche. Selvransagelse vil være godt, tror jeg. Det handler om, hvordan vi håndterer lignende sager fremover. Vi burde diskutere det i fællesskab og med åben dialog.«

Flere repræsentanter fra det danske filmmiljø, som Information har talt med, har ikke ønsket at udtale sig om sagen eller tavshedskulturen af frygt for deres fremtidige karrierer.

Produceren Sigrid Dyekjær, der er medejer af Danish Documentary, afviser at stille op til interview om kritikken eller brevet, men har på vegne af selskabet sendt følgende kommentar:

»Vi har ikke underskrevet brevet, da vi er part i den sag, der nævnes i det. Men vi bakker op om budskabet, og vi er ulykkelige over, at Emilia har haft de her oplevelser, mens hun var ansat på Danish Documentary. Rigtig mange arbejdspladser og brancher står i samme situation som os. Vi deler gerne vores læring fra denne sag med vores kolleger i filmbranchen og udveksler også gerne med dem, om deres erfaringer. For vi ved, at de her sager er meget svære at have med at gøre på en arbejdsplads. Derfor er det så vigtigt, at vi bliver klogere – sammen. Sexisme er desværre et kæmpestort problem i hele samfundet, så det er en fælles opgave.«

DOKUMENTATION:

 

OPGØR MED SEXISME

Vi underskriver denne erklæring, fordi det er tid til at stå sammen og sikre en arbejdskultur, hvor de, der er blevet krænket, bliver støttet.

Vores branche er lille, men stærk. Der findes ikke én opskrift på, hvordan vi gør, men vi underskriver denne erklæring, fordi vi er parate til at påtage os ansvar, så alle i den danske filmbranche trygt kan komme på arbejde, uden frygt for chikane og sexisme.

Vi underskriver denne erklæring, fordi vi allerede har været igennem en bølge af #MeToo og Times Up, men nu har produktionsassistenten Emilia Moth givet os en chance mere, så vi kan sætte spotlys på krænkelser, der findes på vores arbejdspladser.

Den 30. september stod Emilia frem og fortalte om et længere forløb med seksuelle krænkelser på arbejdspladsen, der endte med, at hun opsagde sin stilling. Emilias sag er ikke et særtilfælde, men et udtryk for et problem, der stadig præger mange brancher – ikke mindst vores egen.

Vi ønsker at skabe åben dialog, der kan gøre os alle mere bevidste og kloge på, hvordan vi håndterer disse sager i fremtiden – for vi er ikke gode nok endnu.

Vi underskriver dette brev for at støtte op om Emilias mod til at træde frem som enkeltperson, og for at vise vores solidaritet med alle dem, der i vores branche har oplevet krænkende adfærd.

Vi skylder jer – men i høj grad også os selv – at gribe dette momentum og vokse som branche.

Dette er et opgør, der vil kræve fortløbende arbejde af os alle, et arbejde der begynder med en erkendelse af, at vi har et problem. Vi må opbygge en mere åben og ærlig dialog om, hvordan vi alle konkret kan gøre det bedre i fremtiden.

Vi vil tage ansvar, vi vil støtte hinanden – også når det gør ondt – og vi vil blive bedre.

Med venlig hilsen

Aktører i den danske filmbranche

De 664 underskrivere af brevet

 1. Adam Morris Philp, fotograf
 2. Adam Schmidt, skuespiller
 3. Adam Wallensten, fotograf
 4. Agapi Triantafillidis, fotograf
 5. Aida Riberholt-Rischel, instruktør & manuskriptforfatter
 6. Ala’A Mohsen, instruktør 
 7. Alba August, skuespiller
 8. Alexander Tange, animationsinstruktør
 9. Alvin Olid Bursøe, skuespiller
 10. Amalie Lindegård, skuespiller
 11. Amalie Næsby Fick, animationsinstruktør
 12. Amalie Skovhus Petersen, scenograf
 13. Amanda Elizabeth Rischel, skuespiller
 14. Amelia Höy, skuespiller
 15. Amelie Mattisson Chue, fotograf
 16. Amira Jasmina Jensen, skuespiller
 17. Anders Albjerg Kristiansen, klipper
 18. Anders Ankerstjerne, tonemester
 19. Anders August, manuskriptforfatter
 20. Anders Brink Madsen, skuespiller
 21. Anders Giversen, location scout
 22. Anders Glud Jensen, skuespiller
 23. Anders Heinrichsen, skuespiller
 24. Anders Jeelsmark Mortensen, manuskriptforfatter
 25. Anders Juul, skuespiller
 26. Anders Lindved, filmfotograf
 27. Anders Mossling, skuespiller
 28. Anders Nydam, fotograf
 29. Anders Nygaard, caster
 30. Anders Skov, klipper
 31. Anders Vadgaard Christensen, direktør Kong Gulerod Film
 32. Anders Villadsen, klipper
 33. Andrea Øst Birkkjær, skuespiller 
 34. Andreas Fischer-Hansen, fotograf
 35. Andreas Garfield, manuskriptforfatter
 36. Andreas Hjortdal, producer
 37. Andreas Johnsen, instruktør
 38. Andreas Krohn, b-fotograf
 39. Andreas Sandborg, tonemester
 40. Ane Mikkelsen, klipper 
 41. Anette Støvelbæk, skuespiller
 42. Ania de Sá, klipper
 43. Anita Beikpour, instruktør
 44. Anita Mathal Hopland, Instruktør
 45. Anja Kvistgaard Marott, instruktør
 46. Ann Eleonora Jørgensen, skuespiller
 47. Anna Bruus Christensen, skuespiller
 48. Anna Cold Winge Leisner, fiktionsproducer
 49. Anna Eline Friis-Rasmussen, instruktør
 50. Anna Emma Haudal, manuskriptforfatter
 51. Anna Heide, klipper
 52. Anna J Ljungmark, producer
 53. Anna Louise Petersen Amargós, manuskriptforfatter
 54. Anna Malmkjær Willumsen, producer
 55. Anna Ofelia Ørum Borregaard, produktionsassistent
 56. Anna Risgaard Dahl, producer
 57. Anna Schulin-Zeuthen, instruktør
 58. Anna Skov Jensen, dramatiker
 59. Anna Wistreich, klipper
 60. Anne Ahn Lund, instruktør & fotograf
 61. Anne Blohm Rudbæk, lineproducer
 62. Anne Catherine Sauerberg, make up
 63. Anne Falkesgaard Hansen, producer
 64. Anne Gry F Kristensen, lyd
 65. Anne Köhncke, producer
 66. Anne Marie Helger, skuespiller
 67. Anne Sofie Espersen, skuespiller
 68. Anne Sofie Wanstrup, skuespiller
 69. Annette Mari Olsen, filminstruktør
 70. Annika Berg, instruktør
 71. Anthon Falkenstrøm Tougaard, fotograf
 72. Anton Hjejle, skuespiller
 73. Anton Sager, skuespiller
 74. Ask Hasselbalch, instruktør
 75. Aske Alexander Foss, fotograf
 76. Assa Rytter, instruktør
 77. Asser Bo Paludan, producer
 78. Asta Wellejus, interaktive formater, instruktør & producent.
 79. Astrid Faarup, caster
 80. Astrid Kjems Hytten, fiktionsproducer
 81. Astrid Øye, manuskriptforfatter
 82. Balthazar Hertel, filmfotograf
 83. Benjamin Boe Rasmussen, skuespiller & formand dansk skuespillerforbund
 84. Benjamin Kirk, fotograf
 85. Betina Grove, skuespiller
 86. Biljana Stojkoska, skuespiller
 87. Birgitte Rask, producer
 88. Birgitte Skov, producer fiktion
 89. Birgitte Stærmose, filminstruktør
 90. Bo Asdal, tonemester
 91. Bobbie Esra G. Pertan, klipper
 92. Bobby Salomon Hess, lyddesigner og direktør for FilmTone ApS
 93. Bolette Nørregaard Bang, skuespiller
 94. Camilla Arlien, dokumentarinstruktør
 95. Camilla Bendix, skuespiller
 96. Camilla Hammerich, producer
 97. Camilla Lau, skuespiller
 98. Camilla Magid, instruktør
 99. Camilla Nielsson, dokumentarfilminstruktør
 100. Camilla Ramonn, instruktør 
 101. Camilla Schønberg, produktionsleder
 102. Camilla Silvana Navarro Howalt, scenograf
 103. Camille Bildsøe, instruktør
 104. Carl August Jansson, fotograf
 105. Carl Olsson, instruktør
 106. Carla Philip Røder, skuespiller
 107. Caroline Eybye, producer 
 108. Caroline Sascha Cogez, instruktør
 109. Caroline Schlüter, producer
 110. Casper Høyberg, fotograf
 111. Catharina Bigler, producer assistent
 112. Catherine Pattinama Coleman, fotograf
 113. Cathrine Marchen Asmussen, instruktør
 114. Catrine Le Dous
 115. Cecilie McNair, instruktør
 116. Charlotte Brodthagen, fiktionsinstruktør
 117. Charlotte Hjordt, fiktionsproducer
 118. Charlotte Laustsen, makeup
 119. Charlotte Sachs Bostrup, instruktør 
 120. Charlotte Sieling, instruktør
 121. Christian Einshøj, instruktør & klipper
 122. Christian Gade Bjerrum, skuespiller
 123. Christian Iversen, skuespiller
 124. Christian Karlsen, fotograf
 125. Christian Knud Gamst Miller-Harris, manuskriptforfatter 
 126. Christian Lønhart, fiktionsproducer
 127. Christian Voldborg Andersen, instruktør
 128. Christiane Bjørg Nielsen. skuespiller
 129. Christiane G. Koch, skuespiller
 130. Christina Christensen, instruktør
 131. Christina Desirée Jensen, scripter
 132. Christina J. Lassen, produktionsleder
 133. Christina Martiny Moltke, dokumentarinstruktør
 134. Christina Rosendahl, instruktør
 135. Christina Øster, manuskriptforfatter
 136. Christine Albeck Børge, skuespiller
 137. Christine Exner, skuespiller, manusforfatter
 138. Christine Sønderris, skuespiller
 139. Clara Jantzen Kreinøe, postproducer
 140. Clara Maria Torp Øckenholt, scenograf
 141. Clara Mendes, manuskriptforfatter
 142. Claudia Saginario, producer
 143. Claus Riis Østergaard, skuespiller
 144. Cyron Melville, skuespiller
 145. Cæcilie Østerby Sørensen, producer dokumentar
 146. Danica Curcic, skuespiller
 147. Daniel Borgman, instruktør
 148. Daniel Kragh-Jacobsen, instruktør fiktion
 149. David Owe, skuespiller
 150. Denise Kræmer, manuskriptforfatter 
 151. Denniz Göl Bertelsen, filmklipper
 152. Ditte Hansen, manusforfatter
 153. Ditte Milsted, producer
 154. Ditte von Fintel, produktionsleder
 155. Dorte Bengtson, animationsinstruktør
 156. Dorte Højsted, skuespiller
 157. Dorte W Høgh, manuskriptforfatter
 158. Dorthe Riis Lauridsen, producer
 159. Edith Tvede, instruktør & manuskriptforfatter
 160. Edvard Friis-Møller, fotograf
 161. Eirik Sæter Stordahl, instruktør
 162. Ejner Seidelin, dokumentarinstruktør
 163. Elias Munk, manuskriptforfatter & skuespiller
 164. Ellaha Lack, skuespiller
 165. Ellen Hillingsø, skuespiller
 166. Elsa María Jakobsdóttir, fiktionsinstruktør
 167. Emelie Appelin, continuity
 168. Emil Aagaard, fotograf
 169. Emil Blak Olsen, skuespiller
 170. Emil Heinsen, b-fotograf
 171. Emil Langballe, instruktør
 172. Emil Lynge Johnsen, producer
 173. Emil Nygaard Albertsen, manuskriptforfatter
 174. Emil Salling, tonemester
 175. Emilie Bredtved Hansen - producer, fiktion
 176. Emilie E. R. Lindgreen, agent
 177. Emilie Koefoed Larsen, manuskriprforfatter
 178. Emily Nicoline Quist, producer
 179. Emma Le Marc, manuskriptforfatter
 180. Emma Sehested Høeg, skuespiller
 181. Emma Silja Sångren, skuespiller
 182. Erik Zappon, fotograf
 183. Esben Bay Grundsøe, klipper
 184. Esben Tønnesen, fiktionsinstruktør
 185. Estephan Wagner, instruktør & klipper
 186. Esther Wellejus, instruktør
 187. Eva Maria Mogensen, manuskriptforfatter & klipper
 188. Eva Marie Rødbro, instruktør
 189. Felicia Bang, production designer
 190. Flemming Klem, manuskriptforfatter
 191. Flemming Lyngse, instruktør
 192. Frederik B. Ringtved, manuskriptforfatter
 193. Frederik Nørgaard, filminstruktør
 194. Frederik Rye Nielsen, manuskriptforfatter
 195. Frederik Strunk, klipper
 196. Frederik Sølberg, dokumentarfilminstruktør
 197. Frederikke Aspöck, instruktør
 198. Frederikke Dahl Hansen, skuespiller
 199. Frej Volander Himmelstrup, tonemester
 200. Freja Borrowman, klipper
 201. Freja Gelbjerg-Hansen, Produktionsassistent/produktionskoordinator
 202. Frigge Fri, instruktør
 203. Gabriella Tipsa Bruun, makeup
 204. Gaia Victoria Rosberg, skuespiller
 205. Gerard Carey Bistrup, skuespiller
 206. Gitte Nørris Lorentsen, chefrekvisitør
 207. Giusy Naitana, filmklipper
 208. Gro Therp, casting director
 209. Gustav Möller, instruktør
 210. Hannah Elbke, fiktionsinstruktør
 211. Hanne Jørna, skuespiller
 212. Hans Henrik Clemensen, skuespiller
 213. Heidi Kim Andersen, producer
 214. Helle Faber, producer
 215. Helle Lygum Justesen, production designer
 216. Henning Sprogøe, skuespiller
 217. Henriette Kræmer, produktionsleder
 218. Henrik Danstrup Holst, fiiktionsproducer
 219. Henrik Garnov, tonemester
 220. Henrik Kristensen, fotograf
 221. Henrik Vincent Thiesen, klipper
 222. Ian N. Tomkins DFF, fotograf
 223. Iben Dorner, skuespiller
 224. Iben Haahr Andersen, instruktør
 225. Ida Bregninge, filmklipper
 226. Ida Holmgren, assisterende producer
 227. Ine Urheim, manuskriptforfatter
 228. Irene Sparre, producer
 229. Isabel Bernadette Brammer, klipper
 230. Ivalo Frank, instruktør
 231. Jacob Jarek, producent
 232. Jacob Østergaard Johansson, Lys
 233. Jacob Langkjær Davidsen, tonemester
 234. Jacob Teglgaard, skuespiller
 235. Jacob Thuesen, filminstruktør & filmklipper
 236. Jakob Cedergren, skuespiller
 237. Jakob Fauerby, skuespiller
 238. Jakob Garfield, tonemester
 239. Jakob Juul Toldam, klipper
 240. Jakob Strandgaard, tonemester
 241. Jan Bastian Muñoz Marthinsen, fotograf
 242. Jan Pallesen, filmfotograf
 243. Jan Richter-Friis, fotograf
 244. Jan Weincke, fotograf 
 245. Jannik Splidsboel, instruktør
 246. Jannik Tai Mosholt, manuskriptforfatter
 247. Janus Billeskov Jansen, klipper
 248. Jasper J. Spanning
 249. Jeanette Nordahl, fiiktionsinstruktør
 250. Jeanette Nørgaard, animationsinstruktør
 251. Jella Bethmann, instruktør & producent
 252. Jenna Mangulad, filmklipper
 253. Jenny Mattesen, producer fiktion
 254. Jens Jacob Tychsen, skuespiller
 255. Jens Jonas í Dali Wagner, manuskriptforfatter & kreativ Producer
 256. Jeppe Gjervig Gram, manuskriptforfatter
 257. Jeppe Rønde, instruktør
 258. Jeppe Wowk, producer 
 259. Jesper Dalgaard, instruktør 
 260. Jesper Fink, manuskriptforfatter 
 261. Jesper Jack, producer
 262. Jesper Morthorst, producer
 263. Joachim Morre, instruktør fiktion
 264. Johan Carøe, komponist
 265. Johan Knattrup Jensen
 266. Johannes Lassen, skuespiller
 267. Johannes Rasmus Rose, tonemester
 268. Jon Lange, skuespiller
 269. Jonas Allen, producer
 270. Jonas Bruun, instruktør
 271. Jonas Risvig, fiktionsinstruktør
 272. Josef Riel Mahmud, producerassistent
 273. Josefine Else Larsen, scenograf
 274. Josefine Kirkeskov, instruktør
 275. Josefine Skov, tonemester
 276. Josefine Tvermoes, skuespiller
 277. Josephine Park, skuespiller 
 278. Josephine Reumert Grau, skuespiller
 279. Julie Agnete Vang, skuespiller
 280. Julie Bezerra Madsen, instruktør
 281. Julie Carlsen, skuespiller
 282. Julie Herdichek Baltzer, animationsinstruktør
 283. Julie R. Ølgaard, skuespiller  
 284. Julie Rix Bomholt, producer
 285. Julie Walenciak, producer
 286. Julie Wieth, caster & skuespiller
 287. Julius Krebs Damsbo, klipper
 288. Karin Jagd, caster
 289. Karina Dam, manuskriptforfatter
 290. Karla Nor Holmbäck, animationsinstruktør
 291. Karla von Bengtson, animationsinstruktør
 292. Karoline Leth, producer
 293. Kaspar Astrup Schröder, Instruktør & producent
 294. Kasper Kalle, instruktør
 295. Kasper Leisner, skuespiller
 296. Kasper Lykke Schultz, producer
 297. Kasper Schultz Simonsen, klipper
 298. Kathrine Dyre, skuespiller
 299. Katia Forbert Petersen, filmfotograf
 300. Katja Adomeit, producer
 301. Katja Holm, skuespiller
 302. Katrine A. Sahlstrøm, producer & producent
 303. Katrine Brocks, instruktør
 304. Katrine Dolmer, produktionsleder
 305. Katrine W. Kjær, instruktør
 306. Kenneth M. Christensen, skuespiller
 307. Kenneth Sorento, filmfotograf & instruktør
 308. Kerren Lumer-Klabbers, filminstruktør fiktion
 309. Kimmie Tiemroth, manuskriptforfatter
 310. Kirsten Skytte, animationsinstruktør
 311. Klaus Kjeldsen, filminstruktør
 312. Kristian Arbs, filmfotograf
 313. Kristian Høgh Jeppesen, skuespiller
 314. Kristine Kujath Thorp, skuespiller
 315. Kristjan Møller, animationsinstruktør
 316. Kræsten Kusk, fiktionsinstruktør 
 317. Kåre Marling Kiib, instruktør
 318. Lars Beyer, filmfotograf DFF
 319. Lars Bonde, filmfotograf
 320. Lars Gonzalez, tonemester 
 321. Lars Halvorsen, tonemester
 322. Lars Mikkelsen, skuespiller
 323. Lars Ranthe, skuespiller
 324. Lars Rønnow Torp, producent
 325. Lasse Frank, filmfotograf
 326. Laura Bach, skuespiller
 327. Laura Bro, skuespiller
 328. Laura Christensen, skuespiller
 329. Laura Hancock, instruktør fiktion
 330. Laura Ludmilla Sørensen, instruktør
 331. Laura Skiöld Østerud, klipper
 332. Laura Valentiner-Bohse, producer
 333. Laura Vasegaard, agent
 334. Laurits Flensted-Jensen, instruktør
 335. Lea Hjort, dokumentarinstruktør
 336. Lea Lykke, producer 
 337. Lea Løbger, producer
 338. Lena Paaske, caster
 339. Lene Maria Christensen, skuespiller 
 340. Lene Poulsen, skuespiller
 341. Lila Nobel, skuespiller
 342. Lina Flint, producer
 343. Linda Man, klipper
 344. Linda Wassberg, fotograf 
 345. Line Arlien-Søborg, skuespiller
 346. Line Gellert, klipper
 347. Line Mørkeby, manuskriptforfatter 
 348. Line Schou, filmklipper
 349. Linnea Becker-Larsen, scenograf
 350. Linnea Berthelsen, skuespiller 
 351. Lis Dyre, filmfotograf
 352. Lisbeth Wulff, skuespiller & manusforfatter
 353. Lise Birk Pedersen, dokumentarfilmsinstruktør
 354. Lise Lauenblad, skuespiller
 355. Lise Orheim Stender, producer
 356. Lise Saxtrup, producer dokumentar animation spil
 357. Lotte Andersen, skuespiller
 358. Lotte Bergstrøm, skuespiller & klipper
 359. Lotte Suwalski, manuskriptforfatter
 360. Loui Ladegaard, fotograf
 361. Louise Barkholt, producer 
 362. Louise Beyer, producerelev på Den Norske Filmskole
 363. Louise Detlefsen, instruktør
 364. Louise Friedberg, instruktør
 365. Louise Gammelgaard, skuespiller
 366. Louise Grosell, line producer
 367. Louise Hauberg Lohmann, make-up
 368. Louise Jappe, instruktør 
 369. Louise Kjær Kuscu, produktionsleder
 370. Louise Leth-Espensen, dokumentarfilmsinstruktør
 371. Louise McLaughlin, fotograf
 372. Louise Mieritz, manusforfatter
 373. Louise Polano, makeup artist
 374. Louise Sommer, associate producer
 375. Louise Unmack Kjeldsen, instruktør
 376. Lue Støvelbæk, skuespiller
 377. Luise Kirsten Skov, skuespiller
 378. Luna Jansen, lineproducer
 379. Lykke Sand, skuespiller
 380. Lærke Moldenæs, junior producer
 381. Lærke Reddersen, manuskriptforfatter
 382. Lærke Vindahl, producer/exec
 383. Mads Grage, manuskriptforfatter
 384. Mads Hedegaard, instruktør
 385. Mads Hjulmand, skuespiller
 386. Mads Olsen, klipper
 387. Magnus Haugaard, skuespiller
 388. Magnus Nordenhof Jønck, instruktør
 389. Maj Nygaard Katzenelson, scenograf
 390. Malene Choi, instruktør
 391. Malene Flindt Pedersen, producer
 392. Malin Birch-Jensen, maskør/sminkør
 393. Malou Reymann, instruktør
 394. Malte Udsen 
 395. Malthe Jagd Miehe-Renard, manuskriptforfatter 
 396. Manuel Claro, fotograf 
 397. Marcel Zyskind, filmfotograf
 398. Marco Ilsø, skuespiller 
 399. Maren Louise Käehne, manuskriptforfatter
 400. Margaux Gillet, produktionsleder
 401. Maria Bäck, instruktør
 402. Maria Cordsen, skuespiller 
 403. Maria Helga Stürup, producerassistent
 404. Maria Kristensen, produktionsleder
 405. Maria Møller Kjeldgaard, producer
 406. Maria Rich, skuespiller
 407. Maria von Hausswolff, fotograf
 408. Maria Winther Nørgaard, skuespiller
 409. Maria Winther, klipper
 410. Marianne Hougen-Moraga, instruktør dokumentarfilm
 411. Marianne Lentz, manuskriptforfatter
 412. Marie Askehave, skuespiller
 413. Marie Bjørn, manuskriptforfatter
 414. Marie Grahtø, instruktør
 415. Marie Haaning, producerassistent
 416. Marie Knudsen Fogh, skuespiller
 417. Marie Limkilde, instruktør
 418. Marie Louise Bordinggaard, klipper
 419. Marie Louise Wille, skuespiller
 420. Marie Schmidt Olesen, producent
 421. Marie Skovgaard, instruktør
 422. Marie Tourell Søderberg, skuespiller
 423. Marie Østerbye, manuskriptforfatter
 424. Marie-Lydie Nokouda, skuespiller
 425. Marijana Jankovic, skuespiller & instruktør
 426. Marina Bouras, skuespiller
 427. Marina Vorobyeva, instruktør
 428. Marius mørkholm schmedes, assistent
 429. Mark Bukdahl, klipper
 430. Martin Anthon, klipper
 431. Martin Høgsted, skuespiller & manusforfatter
 432. Martin Munch, fotograf
 433. Martin Schade, klipper
 434. Martin Skov, animationsinstruktør
 435. Martin Wehding, klipper
 436. Mathias Bruunshøj Jakobsen, producer
 437. Mathias Døcker Petersen, fotograf
 438. Mathias Niel, produktionsassistent
 439. Mathias Skov Rahbæk, skuespiller
 440. Mathilde Hvid Lippmann, producer
 441. Mathilde Norholt, skuespiller
 442. Mathilde Schytz Marvit, producer 
 443. Matias Bülow la Cour, tonemester
 444. Matilda Appelin, producer
 445. Melanie Dastmalchi, producer
 446. Merete Damgaard Mærkedahl, skuespiller
 447. Meta Louise Foldager, producer
 448. Mette Gregersen, skuespiller
 449. Mette Heeno, manuskriptforfatter
 450. Mette Heide, producer
 451. Mette Hesthaven, fiktionsinstruktør
 452. Mette K. Madsen, skuespiller
 453. Mette Korsgaard, instruktør
 454. Mette Rio, production designer
 455. Mette-Ann Schepelern, instruktør 
 456. Mia Jexen, skuespiller
 457. Mia Koskela, tonemester
 458. Mia Mai Graabæk, fotograf
 459. Michael Bauer, filmklipper
 460. Michael Graversen, doku-instruktør
 461. Michel Schønnemann, producer 
 462. Michella Bredahl, dokumentarinstruktør
 463. Mie Skjoldemose, manuskriptforfatter
 464. Mie Sofie Nielsen, klipper
 465. Mik Stampe Fogh, klipper
 466. Mika Blem Kristiansen, produktions assistent 
 467. Mikael Kloster Ebbesen, klipper
 468. Miki Mistrati, creative director
 469. Miki Schack, Producer, fiktion og reklame
 470. Mikkel Serup, instruktør fiktion
 471. Milad Alami, instruktør
 472. Mille Dinesen, skuespiller
 473. Mira E. Falk, tonemester
 474. Monica Hellstrøm, producer
 475. Morten Green, tonemester
 476. Morten Groth Brandt, tonemester
 477. Morten Hammershøy Kølln, manuskriptforfatter
 478. Morten Hee Andersen, skuespiller
 479. Morten Hemmingsen, skuespiller
 480. Morten Kirkskov, skuespiller
 481. Morten Stahlhut, producer 
 482. My Hyttel, produktionsassistent
 483. My Thordal Boe, filmklipper
 484. Nadim Carlsen, fotograf
 485. Nadja Nørgaard Kristensen, producer dokumentar & fiktion
 486. Nagieb Khaja, instruktør
 487. Nanna Frank Møller, dokumentarinstruktør
 488. Nanna Nyboe Tabor, fiktionsproducer
 489. Nanna Westh, manuskriptforfatter
 490. Natascha Thiara Rydvald 
 491. Neel Rønholt, skuespillerinde
 492. Nicolai Jandorf, skuespiller
 493. Nicolas Bro, skuespiller
 494. Nicole Nielsen Horanyi, instruktør
 495. Nicoline Skotte, instruktør
 496. Niels Buchholzer, fotograf
 497. Niels Thastum, fotograf
 498. Niklas Herskind, skuespiller
 499. Nikolaj Feifer, instruktør
 500. Nikoline Løgstrup, klipper
 501. Nina Bisgaard, producent DR
 502. Nina Lyng, CEO & producer
 503. Ninna Bohn Pedersen, produktionsleder
 504. Nora Øland, tonemester
 505. Nynne Bonnén Oldenburg, manuskriptforfatter/konsulent
 506. Nønne K Rosenring, instruktør & manusforfatter
 507. Ole Tornbjerg, producer
 508. Olivia Chamby-Rus, instruktør
 509. Olivia Neergaard-Holm, klipper
 510. Pari Khadem, stylist
 511. Patricia Bbaale Bandak, instruktør
 512. Patricia Drati, producer
 513. Pelle Gøtze, instruktør
 514. Pelle Koppel, skuespiller & kulturentreprenør 
 515. Penelope Bjerregaard, producer fiktion
 516. Per Damgaard Hansen, producer
 517. Per Fredrik Skiöld, fotograf
 518. Pernille Kaae Høier, skuespiller
 519. Pernille Lund, instruktør
 520. Pernille Tornøe, producer
 521. Peter Albrechtsen, tonemester
 522. Peter Bose, producer
 523. Peter Flyvholm, skuespiller
 524. Peter Oliver Hansen, skuespiller
 525. Peter Schlie Hansen, skuespiller 
 526. Philip Nicolai Flindt, tonemester 
 527. Pilou Asbæk, skuespiller
 528. Piv Bernth, CEO & executive producer - AppleTree Production
 529. Puk Lodahl Eisenhardt, producer
 530. Rania Tawfik, instruktør
 531. Rasmus Botoft, skuespiller
 532. Rasmus Hammerich, skuespiller 
 533. Rasmus Hasle, fotograf
 534. Rasmus Heise, fotograf 
 535. Rasmus Heisterberg, manusforfatter
 536. Rasmus Kloster Bro, instruktør
 537. Rasmus Nyholm Schmidt, klipper
 538. Rasmus Winther Jensen, tonemester
 539. Rebekka Jørgensen, klipper
 540. Rebekka Lønqvist, klipper
 541. Regitze Estrup, skuespiller
 542. René Ezra, producer
 543. Rie Hougaard Landgreen, producent
 544. Rie Lykke, scenograf
 545. Rikke Lassen, producer
 546. Rikke Louise Schjødt, instruktør & manusforfatter
 547. Rikke Nørgaard, instruktør
 548. Rikke Tambo Andersen, producer
 549. Rikke Tvilum, scenograf
 550. Rikke Weischenfeldt, agent
 551. Roberta Hilarius Reichhardt, skuespiller
 552. Rosalinde Mynster, skuespiller
 553. Roxana Reiss, fotograf
 554. Sandra Yi Sencindiver, skuespiller, instruktør & manusforfatter
 555. Sara Hjort Ditlevsen, skuespiller & instruktør
 556. Sara Isabella Jønsson, manuskriptforfatter
 557. Sara Koppel, animationsinstruktør
 558. Sara Sofia Kasper, makeup
 559. Sara Stockmann, producer
 560. Sarah Hjort Wahlgren, producer
 561. Sarah-Sofie Torp Boussnina, skuespiller
 562. Sebastian Bockhoff Lyding, lysmand
 563. Sebastian Cordes, instruktør
 564. Sebastian Winterø, filmfotograf
 565. Senia Dremstrup, producer
 566. Shila Sloth, fotograf
 567. Sicilia Gadborg Høegh, skuespiller
 568. Sidsel Agensø, skuespiller
 569. Sidsel Filipsen, producer
 570. Signe Byrge Sørensen, producer
 571. Signe Egholm Olsen, skuespiller
 572. Signe Mølgaard, instruktør
 573. Signe Rebekka Kaufmann, klipper
 574. Signe Tora Munk Bencke, fotograf
 575. Silja Cohn, rekvisitør
 576. Simon Bennebjerg, skuespiller
 577. Simon Sears, skuespiller
 578. Simone Lykke, skuespiller
 579. Sine Vadstrup Brooker
 580. Sissel Dalsgaard Thomsen, manuskriptforfatter
 581. Snobar Avani, animationsinstruktør
 582. Sofie de Mylius, make-up
 583. Sofie Gråbøl, skuespiller
 584. Sofie Marie Kristensen, klipper
 585. Sofie Steenberger, klipper
 586. Sofie Vibeke Muasya, filminstruktør/dramatiker
 587. Sophia Olsson, fotograf
 588. Sophie D'Souza, producer fiktion
 589. Sophie Winqvist Loggins, DFF, FSS fotograf
 590. Steen Johannessen, klipper
 591. Steen Schapiro, klipper
 592. Steffen Led Sørensen, fotograf
 593. Stephanie Leon, skuespiller
 594. Stine Fischer Christensen, skuespiller
 595. Stine Meldgaard Madsen, fiktionsproducer
 596. Stinna Lassen, producer
 597. Stroud Rohde Pearce, filmfotograf
 598. Sturla Brandth Grøvlen, filmfotograf
 599. Sun Hee Engelstoft, instruktør
 600. Sune Køter Kølster
 601. Susanne Bier, instruktør
 602. Susanne Bøgeløv Storm, skuespiller
 603. Susanne Stenaddorf, line producer
 604. Sybilla Tuxen, instruktør
 605. Sylvia Le Fanu, fiktionsinstruktør 
 606. Søren Balle, instruktør
 607. Søren Brydesen, instruktør
 608. Søren Høy, instruktør & producent
 609. Søren Kahr, fotograf
 610. Søren Malling, skuespiller
 611. Søren Schwarzberg, scenograf
 612. Tanja Grunwald, caster
 613. Tanja Wol Sørensen, dokumentarfilmsinstruktør
 614. Tanya Fallenius, klipper
 615. Teys Schucany, instruktør
 616. Therese Glahn, skuespiller
 617. Thomas Borch Nielsen, instruktør
 618. Thomas Chaanhing, skuespiller
 619. Thomas Daneskov, instruktør
 620. Thomas Hedemann, producent
 621. Thomas Heurlin, producer
 622. Thomas Kristian Bek, skuespiller
 623. Thomas Levin, skuespiller
 624. Thomas Papapetros, klipper
 625. Thomas R. S. Meldgaard, manus-student ved Den Norske Filmskole
 626. Thomas Voss, skuespiller
 627. Thue Ersted Rasmussen, skuespiller
 628. Tilde Harkamp, instruktør
 629. Tina í Dali Wagner, leder af det Færøske Filminstitut
 630. Tine Hjortbøl, produktionsleder
 631. Toke Gelardi Rønsholdt, tonemester
 632. Tor Lubich Fruergaard, animationsinstruktør
 633. Torben Stig Nielsen, scenograf
 634. Tove Bornhøft, skuespiller, instruktør, kunstnerisk leder TEATER RIO ROSE
 635. Trine Appel, manuskriptforfatter
 636. Trine Dyrholm, skuespiller
 637. Trine Heidegaard, producer 
 638. Trine Laier, spil- og animationsinstruktør & producent
 639. Trine Padmo, scenograf
 640. Troels Hansen,  instruktør
 641. Troels Rasmus Jensen, fotograf
 642. Uffe Bryld, instruktør
 643. Ulla Glud, sminkør & hår-stylist
 644. Ulrik E. E. Gutt-Nielsen, instruktør
 645. Ulrik Gutkin, producer
 646. Ulrikke Xenia Sandby, produktionskoordinator
 647. Valdemar Cold Winge Leisner, fotograf
 648. Valeria Richter, manuskriptforfatter 
 649. Vibeke Bryld, instruktør dokumentar
 650. Vibeke Vogel, producer
 651. Vibeke Windeløv, producer
 652. Victor Cunha, producer
 653. Victoria Carmen Sonne, skuespiller
 654. Viola Hjorth, klipper
 655. Wiebe van der Vliet, klipper
 656. William Andreas Wivel, dokumentarfilminstruktør
 657. Youssef W. Hvidtfeldt, skuespiller
 658. Yrsa Wedel, klipper
 659. Yunah Rädecker, makeup artist
 660. Zara Zerny, instruktør
 661. Zinnini Elkington, instruktør
 662. Ömer Sami, instruktør
 663. Özlem Saglanmak, skuespiller
 664. Åsa Riton, instruktør

Onlineunderskriftsindsamlingen nævnt i artiklen kan findes her

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jo, initiativet er fint, men det er efterhånden blevet tydeligt at det hverken er sex eller flirt den er gal med. Det er folk som tror de har magt til at se andre som mindre værd.
Det er egoer som under klapsalver får lov til at puste sig op, føle sig berettigede og dermed urørlige.

Måske skal kulturen af idolisering mellem kolleger og i samfundet der skal ses efter i sømmene.

ingemaje lange, Katja Bramgaard, Eva Schwanenflügel, Per Langholz, Steen K Petersen, Anne-marie Monrath, June Beltoft, Steffen Gliese, Estermarie Mandelquist, Hanne Ribens, Torsten Jacobsen, søren ploug og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

"Flere repræsentanter fra det danske filmmiljø, som Information har talt med, har ikke ønsket at udtale sig om sagen eller tavshedskulturen af frygt for deres fremtidige karrierer."

Hvad i alverden er det, der foregår?

Denne mur af frygt?

Jeg forstår det vitterligt ikke!

Eller rettere: Måske ønsker jeg blot ikke at forstå det..

Guderne skal vide, at jeg - en antikapitalist og en revser af fantasien om 'meritokratiets' berettigelse - nok er i besiddelse af visse fordomsfulde formodninger om hvordan 'ret' og 'rimelighed' forvaltes på parnasset. Men at se selv mine værste forestillinger således overhalet af virkeligheden, er intet mindre end rystende..

Hvad i alverden er det, der foregår?

For en udenforstående ser det ud som om, at hierarkierne i de mest søgte (ønskværdige) institutioner i det danske samfund er domineret og præget af rene sociopater..

Hvad i alverden er det, der foregår?

Hvor er jeg dog taknemmelig for alle de, der endelig står frem, og som med navns nævnelse sætter sociopaterne skakmat. De fortjener at blive udstillet, disse sociopater, hver og en, i al deres umådelige ynkelighed.

Samtidig bør enhver organisation, ikke mindst de som i år efter år har næret sådanne slanger ved deres barm, opstille ekstremt klare retningslinjer for rimelig opførsel, og ligeledes have krystalklare procedurer for, hvordan anklager om sociopatisk adfærd behandles.

Hvad i alverden er det, der foregår?

Er vi ikke voksne mennesker?

Morten Damborg, ingemaje lange, Katja Bramgaard, Katrine Damm, Palle Yndal-Olsen, Steen K Petersen, Fam. Tejsner, Anne-marie Monrath, June Beltoft, Ruth Sørensen, Nike Forsander Lorentsen, Steffen Gliese og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar

I Sigrid Dyekjærs skriftlige kommentar skriver hun , at "...vi er ulykkelige over, at Emilia har haft de her oplevelser". Læg mærke til at hun ikke(!) skriver, at hun/de er ulykkelige over det, som Emilia har været udsat for - nej, fokus er på Emilias 'oplevelser'. På den måde forsøger hun (Sigrid Dyekjær) at snige sig uden om sit objektive ledelsesansvar i følge Arbejdsmiljøloven - med tilhørende potentielt erstatningsansvar. Manøvren ses tit og er da forståelig - men den er denondelynemig usympatisk.

Henrik Bjerre, Katja Bramgaard, Katrine Damm, Palle Yndal-Olsen, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Fam. Tejsner, Anne-marie Monrath, June Beltoft, Ruth Sørensen, Steffen Gliese og Birgit Kraft anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

@ Torsten -

Jeg kan sagtens forstå hvorfor mænd ikke har lyst til at sige noget som helst i den her situation - i følge MeToos logik er der kun plads til de "krænkedes" historier og en fuldstændig kapitulation fra "krænkerne" - enhver form for forsvar eller nuancering bliver opfattet som kvindefjendsk, tonedøvt og, ja, krænkende - indtil MeToo finder en form, hvor der faktisk er plads til en samtale, synes jeg det er fuldt forståeligt, ja nærmest tilrådeligt, at mænd bakker ud og undlader at lege med.

René Arestrup, Finn Sørensen, Bent Nørgaard, ulrik mortensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Jamen med 664 tilkendegivelser er problemet vel løst ... Specielt fordi oscarvindere også er med.

Steinar A. Klock

"»Ikke nødvendigvis. Brevet er en kritik af, at de strukturer, der tillader, at dette kan fortsætte i vores branche, fortsat eksisterer. Det er altså også en kritik af os selv,« siger Olivia Chamby-Rus." - sies det her! Man er politisk korrekt til det pinlige (!) og kritiserer "strukturer", der ingen våger å henge bjellen på katten og kalle "den verdenskendte dokumentarinstruktør Feras Fayyad" (og alle de andre av hans like!) for den drittsekken han faktisk har oppført seg som!
Peronlig undrer jeg meg også på om alle de her kvinner, som har underskrevet dette oppropet, om de noen ganger "ser seg selv i speilt" og vurderer; hva og hvordan de selv kommuniserer utad - om det kan være at deres uttrykk (!) kan bidra (?) til å "tillate" (!) sånn her oppførsel fra disse svinske menn.
Beste hilsen Steinar

Jeg tror altid offentligheden er parat til at høre fra krænkerne. Fra Morten, Jeppe og nu Feras. Hvorfor nakkemassage?, hvorfor sms-beskeder, hvorfor dit og hvorfor dat?

Katja Bramgaard, Eva Schwanenflügel, June Beltoft og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg synes ikke, Jan Jensen, at Jeppe har været tavs. Og han er dog den eneste, som rent faktisk ikke har gjort noget, man kan kalde sexchikane - i hvert fald kendt i offentligheden.

Ok. Jeppe har sagt undskyld. Jeg fandt i øvrigt aldrig ud af om det var til mig. Eller hvem det var til. Han har ikke gjort mig noget. Så jeg ved slet ikke hvorfor han gjorde det. Men jeg vil da godt høre hvad han tænkte i situationen.

Hele den her Me-Too bevægelse, har kun vind i sejlene fordi at Morten Østergaard og andre som ham vælger at gå i fælden ved at undskylde.

Istedet skulle han have sagt til Lotte Rod:”Hvis du mener at der er foregået noget ulovligt, må du melde det til politiet”. Og “hvis du gør det, og politiet ikke mener at der er begået noget ulovligt, så melder jeg dig til politiet for injurier”.

Slut.

Steffen Gliese

Jacob Nielsen, du er helt væk: det handler om almindelig, god moral og almindelig respekt for andre menneskers intimsfære. Lovgivning i et ordentligt samfund er den yderste grænse, når der er gået langt over stregen.

Pia Larsen, Daniel Joelsen, ingemaje lange, Kirsten Kliin Petersen, Katja Bramgaard, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Fam. Tejsner, Anne-marie Monrath, Steen Obel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

I nærmest kollektivt omfang er mænd ude at indrømme, at de er aldeles uegnede som ledere, for de kan ikke benytte fornuften til at bekæmpe impulser. De er med andre ord i deres drifters vold og kan ikke lægge bånd på sig selv.

Daniel Joelsen, Gitte Moisen, Katja Bramgaard, Eva Schwanenflügel, Fam. Tejsner, Anne-marie Monrath, Steen Obel, Trond Meiring og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

Steffen, jeg mener det er helt væk at Morten Østergaard har valgt at gå af for noget der skete for næsten 10 år siden. Der er ingen udover ham og Lotte Rod der helt præcist ved hvad der foregik. Hvem siger at Morten ikke misforstod hendes flirten? Hvem siger at Lotte Rod ville have reageret lige sådan, hvis det var Brad Pitt der havde lagt en hånd på hendes lår?

Jeg er bestemt ikke tilhænger af hverken Morten eller de Radikale, men vi bliver nødt til at lægge en dæmper på os selv, hvis ikke verden skal gå helt amok. Der må være en tålegrænse.

Steffen Gliese

Jacob Nielsen, Morten Østergaard valgte, ved vi nu, at gå, før det kom til offentlighedens kendskab, at der var tale om en dårlig vane, han har taget med fra skolegården.

Pia Larsen, Gitte Moisen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Efter min opfattelse gik Morten Østergaard af, fordi han håndterede episoden inkompetent - bl.a. ved at omtale sig selv i tredje person. 'Tøsedreng'! Og nu har respekten for politikerne fået endnu et nøk nedad.

Pia Larsen, Katja Bramgaard, Ruth Sørensen, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Anne-marie Monrath

Mangel på kontrol af seksualdriften, blandet med følelsen af magt, slører hjernen.
Det er let at kontrollere.
Dvs. de magtfulde, der udnytter deres magt, på dette område, er meget svage.
Måske derfor det fortrænges og er svært at indrømme.
Mennesker med magt, har svært ved at erkende svagheden.
Svagt og småt.

Pia Larsen, Kirsten Kliin Petersen, Katja Bramgaard, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Marianne Ljungberg

Tak, Torsten Jacobsen, jeg kunne ikke sige det bedre. Jeg er er 73 år. Hvad foregår der? Er alle kvinder i fx filmbranchen blevet krænket i de seneste 50 år? I givet fald, hvorfor har ingen sagt fra før nu?

Henrik Ljungberg

"Alt i verden handler om sex - undtagen sex. Sex handler om magt.
Oscar Wilde

Pia Larsen, Katja Bramgaard, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Bare for en god ordens skyld :

MØ gik af fordi der var mindst tre andre sager om seksuelle krænkelser.
I øjeblikket ligger én sag hos de Radikales personaleafdeling.

Han vidste - det har han selv skrevet på Facebook - at det kun var et spørgsmål om tid, før disse sager ville komme frem i lyset.
Og han løj både offentligt og internt om, at han ikke selv var krænkeren i Lotte Rods sag.

Det var Martin Lidegaard og Jens Rohde, der ville tilbunds i sagen, derfor er der også spekulationer om, hvorvidt det handlede om en magtkamp.

Når de Radikale har slået sig stort op på at ville seksuel chikane til livs, var der ikke andet for MØ at gøre, efter hans navn kom ud.

Pia Larsen, Gertrud Hansen, Kirsten Kliin Petersen, Ruth Sørensen, Katja Bramgaard, Jan Jensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Jeg venter i spænding på alle de horrible hændelser, der foranledigede MØ til at kaste sig ud i alskens dobbeltspil og løgne. For det er helt uden for min ringe fatteevne, hvis det kun handler om den famøse hånd på det famøse lår.

Eva Schwanenflügel

"Det var Martin Lidegaard og Jens Rohde, der ville tilbunds i sagen, derfor er der også spekulationer om, hvorvidt det handlede om en magtkamp."

I politik er der vel altid magtkampe, men derudover tænker jeg også, at de 2 herrer har haft en interesse i at få sat det rigtige navn på, så folk omkring dem ikke skulle spekulere i, at det måske var dem, der ikke kunne styre deres gramserier.

Pia Larsen, Eva Schwanenflügel og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

Rene Arestrup
Ja, det kan undre at Morten Østergaard ikke bare sagde sandheden, Han er ikke et lille barn, så hans dobbeltspil og løgne har kun han selv ansvaret for.

Gitte Moisen, Ruth Sørensen, Kirsten Kliin Petersen, Eva Schwanenflügel og Daniel Joelsen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Hvorfor afspore afspore en kritik om krænkelse? Magtkamp eller ej, så er Morten har Morten selv udstillet sig.

Af samme årsag er det gift at have en politiker med lig i lasten (fx krænkelse), da vedkommende jo er oplagt offer for pres og magtkamp. Og slet ikke en central figur udenrigsminister! Hvad kan en fremmed magts agenter ikke ikke opnå, hvis de kender til andre historier?

Ruth Sørensen, Kirsten Kliin Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

I denne snak om den lille filmverden i DK har man så helt glemt Ålen? Manden der stod frem og lod hånt om sine ofre? Hvad var det han kaldte dem?

Kirsten Kliin Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

David Joelsen, jeg har også glemt hvad Ålen kaldte sine undersåtter.
Var det 'smattere'..?

Daniel Joelsen og Kirsten Kliin Petersen anbefalede denne kommentar
Kirsten Kliin Petersen

Ja, der er fortielser ,coverups overalt, filmindustri, universitet, hospitalsverdenen, DR, osv osv.
Selv i politik:
https://www.berlingske.dk/politik/i-en-28-minutter-lang-video-talte-mort...