Note
Læsetid: 5 min.

Bogkort: Akademiet supplerer op med to nye medlemmer, forlagsbranchen er i et stort dilemma, og så er det tid til onlinebogmesser

Det svenske akademi udpeger nye folk til to af de pladser, der er blevet forladt under de seneste års hurlumhej. Forlagsbranchen diskuterer, om fiktion skal være helt fri, eller om der skal være grænser for friheden, hvis friheden betyder, at man ved at stjæle en anden persons historie krænker vedkommende en gang til? Og så er der ved at være fuld fart på coronasikre onlinebogmesser Det og meget mere kan du læse om i denne uges Bogkort
Det svenske akademis valg af den amerikanske digter Louise Glück som årets modtager af Nobelprisen i litteratur har givet det skandaleombruste akademi lidt ro på bagsmækken til at udpege nye folk til to af de pladser, der er blevet forladt under de seneste års hurlumhej.

Det svenske akademis valg af den amerikanske digter Louise Glück som årets modtager af Nobelprisen i litteratur har givet det skandaleombruste akademi lidt ro på bagsmækken til at udpege nye folk til to af de pladser, der er blevet forladt under de seneste års hurlumhej.

Katherine Taylor

Kultur
23. oktober 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur

UGENS 11 BØGER

BURNING DOWN THE LIBRARY

Jeg er umådeholdent næsegrus fanboy af David Byrne. Musikken, selvfølgelig, Talking Heads, solopladerne og samarbejdsprojekterne (Brian Eno, St. Vincent), men også som forfatter er han tiden værd: On Music, Bicycle Diaries og Arboretum (tjek dem ud). Forleden blev han interviewet af The New York Times om sine læsevaner. Ugens bogliste består af nogle af de titler, som han nævner. Dansk titel anføres, såfremt en sådan forefindes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her